19:19 21.11.2019

Кличко впевнено лідирує в симпатіях киян як мер Києва

2 хв читати
Кличко впевнено лідирує в симпатіях киян як мер Києва

Чинний міський голова Києва Віталій Кличко з істотним відривом (17%) випереджає найближчих імовірних конкурентів на посаду мера столиці, свідчить соціологічне дослідження, проведене на початку листопада поточного року серед киян Центром соціального моніторингу.

Згідно з соціологічним зрізом моніторингу електоральних орієнтацій, результати якого оприлюднені на сайті Центру в четвер, позитивно оцінює роботу Кличка на посаді міського голови 39% респондентів (16% - позитивно, 23% - швидше позитивно), по 27% відповіли "швидше негативно" і "негативно".

83% опитаних киян відповіли, що "обов'язково" або "швидше за все" взяли участь у голосуванні, якщо б найближчої неділі проходили вибори Київського міського голови.

При цьому в першому турі виборів мера столиці Кличко отримав би підтримку чверті киян (25% серед усіх опитаних), тоді як за його найближчого суперника - засновника і фінансового директора клініки і фонду "Eurolab" Андрія Пальчевського віддали б свої голоси 8% опитаних, а третє місце з підтримкою 7% киян утримує нардеп від фракції "Слуга народу" Олександр Ткаченко.

Далі з підтримкою 6% респондентів йдуть колишній мер Києва Олександр Омельченко та екс-голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов. По 5% опитаних проголосували б за журналіста Дмитра Гордона та лідера партії "Рідна країна" Миколу Томенка. По 4% киян віддали б свої голоси за шоумена і волонтера Сергія Притулу і лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка.

Решта запропонованих соціологами кандидатів на посаду мера набирають 3 і менше відсотків підтримки.

При цьому при моделюванні результатів 2-го туру Кличко з підтримкою в 59% голосів перемагає Ткаченка, за якого віддали б свої голоси 41% киян.

При цьому якби найближчим часом відбулися вибори депутатів до Київської міської ради, то за партію "Слуга народу" віддали б свої голоси 32% респондентів.

За партію "Євросолідарність" проголосували б 8% киян, за ВО "Батьківщина" і "УДАР" – по 7%, за "Силу і честь" - 6%, за "Опозиційну платформу - за життя" - 5%, за "Голос" - 4% і за "Свободу" - 3% серед усіх опитаних.

Під час дослідження, проведеного з 6 до 11 листопада, було опитано 1015 респондента - жителя Києва віком від 18 років і старше за основними соціально-демографічними показниками методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) за місцем проживання. Стандартна похибка: 1,9-3,2%. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА