17:36 01.11.2018

Меркель заявляє, що розглядає "Північний потік-2" не так критично, як Київ і виступає за збереження транзитної ролі України

2 хв читати
Меркель заявляє, що розглядає "Північний потік-2" не так критично, як Київ і виступає за збереження транзитної ролі України

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляє, що розглядає проект "Північний потік-2" не так критично, як Київ і виступає за збереження транзиту газу територією України після 2019 року.

"Нам відомо, що Україна відхиляє проект. Я менш критично розглядаю цей проект і виступаю за те, щоб були гарантії в України, щоб Україна зберегла свою транзитну роль", - сказала вона на зустрічі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм і главами парламентських фракцій і груп у четвер у Києві.

Вона зазначила, що переговори щодо "Північного потоку-2" ведуться і з Росією, і з Єврокомісією. "Йдеться про створення транзитного договору. Ми хочемо, щоб Україна залишилася важливою транзитною країною", - наголосила А.Меркель.

Канцлер зазначила, що крім "Північного потоку" є ще "Турецький потік". "Отже, газові потоки розширюються з боку Росії до Європейського Союзу, але це не означає, що ми хочемо відкинути транзитну роль України. Я думаю, що доходи від транзиту газу є надзвичайно важливими для бюджету України", - сказала вона.

А.Меркель наголосила, що стратегічну думку України в питанні "Північного потоку-2" Берлін "дуже серйозно сприймає". "Ми хочемо бачити Україну партнером з транзиту", - зауважила вона.

Перед цим голова Верховної Ради А.Парубій під час зустрічі закликав А.Меркель більш детально вивчити аргументи України проти будівництва газопроводу "Північний потік-2".

"Будівництво "Північного потоку-2" може внести розбалансованість і ризик для безпеки не лише України, але й всього європейського простору. І це позиція українського парламенту. Я просив би, щоб більш детально було вивчено аргументи української сторони", - сказав А.Парубій під час зустрічі з А.Меркель у четвер у Києві.

При цьому спікер закликав підтримати позицію українського парламенту щодо "Північному потоку-2".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

Кабмін встановив із 1 червня тариф на е/е для населення в 4,32 грн/кВт-год - перший заступник голови енергокомітету Ради

Країни ЄС згодні координувати зусилля для скорочення імпорту енергоносіїв із РФ до нуля - єврокомісар

США планують залучити понад $62 млрд бюджетної допомоги Україні від міжнародних партнерів - заступник міністра

Нові вимоги ДБН до бомбосховищ можуть стати бар'єром для реалізації проєктів в Україні - ЄІБ

Питання перегляду тарифів на е/е для населення до порядку денного засідання Кабміну не включали

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА