Ранок у музеї: діти відомих українців зібралися на квест в НХМУ

Автор: Національний художній музей України | 28 червня 2018 15:52 |



23 червня 2018 р. у Національному художньому музеї України відбувся сімейний ранок «Познайомтеся зі своїм музеєм. Квест: батьки vs діти». Серед гостей були відомі українці зі своїми дітками. Захід присвячений виходу першої дитячої інтерактивної книжки про мистецтво «Мій музей: пиши, малюй і вирізай» від видавництва «Основи».


 

У книжці «Мій Музеї: пиши, малюй і вирізай» автори зібрали найцікавіші вправи та завдання, які познайомлять читачів із мистецтвом. Над книгою спільно працювали команда «Основ» та НХМУ. 

У книзі використано 52 роботи з колекції Національного художнього музею України. Дизайн розроблений таким чином, що діти можуть декорувати книжку на власний смак, зробити індивідуальною.

Арт-директорка видавництва та авторка ідеї створення книжки Анна Копилова каже: «Ми дуже хочемо, щоб українці цікавилися своїм мистецтвом, тому створили цю книжку. У нашому музеї справді є на що подивитися! Це шедеври, за якими  не потрібно їхати за кордон - треба лише прийти в НХМУ. Ми бачимо, що дітям подобається виконувати завдання із книжки. Неодноразово траплялися випадки, коли маленькі читачі брали своїх батьків за руки і казали: “Ходімо тепер до музею разом”. Ми тішимося, що сьогодні на презентації можемо не лише розповісти про книжку, а й показати гостям, що музей - це цікаво та круто!». 

На події гості пройшли квест музеєм. Діти та їхні батьки відчули себе і художниками, і мистецтвознавцями, і героями картин.

Ольга Балашова, заступниця директора з розвитку НХМУ, коментує концепцію події та книжки: «Віримо, що мистецтво може захопити дітей. Сьогоднішній квест і наша книжка - доказ цьому. Існує література, про яку діти розповідають одне одному. “Мій музей. Пиши, малюй і вирізай” - саме така. З книжкою читачі можуть створити свій власний музей, який залишиться з ними на все життя».

Окрім квесту, команда музею провела майстер-класи, де наймолодші малювали пейзажі, а батьки спробували свої сили в авангардному портреті.

 

Серед гостей були: Дана Павличко та Роман Блажан,  Єлизавета Юрушева та Олександр Скічко, Анна Копилова, Сергій Лещенко, Олексій Прищепа, Олена Бурба, Вікторія Волошина, Арсеній Фінберг, Костянтин Боровський, Сергій Бадрітдінов та інші. 

Пригощали на заході: SweetBooks та Сava
Партнер події: 23-59.сom.ua

З вересня квест «Познайомтеся зі своїм музеєм» в НХМУ буде відбуватися періодично. Взяти участь зможуть усі охочі. 

Замовити книжку «Мій Музеї: пиши, малюй і вирізай» можна на сайті видавництва: https://osnovypublishing.com/miy-muzey/ або купити в музейній крамничці.

Схожі публікації

Коментарі (0)

 

Новини

Події

Журнал
«Музейний простір»

Актуальний номер - № 4(14) за 2014 рік

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

Рейтинг

Календар

Червень 2024

Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Травень | Липень