16:06 18.11.2020

На Харківщині знешкоджено групу, що тероризувала місцевих жителів, - СБУ

1 хв читати
На Харківщині знешкоджено групу, що тероризувала місцевих жителів, - СБУ

У Харківській області співробітники СБУ спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом Дергачівської місцевої прокуратури викрили та припинили діяльність групи, що тероризувала місцевих жителів.

"Зловмисники давали громадянам гроші у борг, але після повернення суми починали вимагати відсотки нібито "накопичені" під час користування грошима. Розмір "відсотків" перевищував суму кредиту у кілька разів. У разі несплати, вони залучали місцевих кримінальників для фізичного і психологічного тиску на жертв та членів їхніх сімей. Вони, зокрема, погрожували вбивством, побиттям, викраденням людей", - написав на своїй сторінці у Facebook начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його словами, правоохоронці, зокрема, задокументували, що учасники групи вимагали від жительки Харківської області майже 750 тис. грн, погрожуючи в разі невиплати грошей фізичною розправою їй та її матері.

Правоохоронці затримали організатора групи згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання частини "боргу" в розмірі 6 тис. дол.

Правоохоронці вирішують питання про повідомлення затриманому та іншим учасникам групи про підозру у вчиненні злочину.

Джерело: http://surl.li/hdkj

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА