16:23 04.05.2020

У "Євросолідарності" вимагають ухвалити на позачерговому засіданні ВР необхідні для України та українців заходи

3 хв читати
У "Євросолідарності" вимагають ухвалити на позачерговому засіданні ВР необхідні для України та українців заходи

Партія "Європейська солідарність" вимагає від влади ефективних заходів боротьби з пандемією коронавірусу, які мають ефективно захищати людей, насамперед - лікарів, які перебувають на передовій боротьби з хворобою.

"Ці заходи мають бути ухвалені на позачерговому засіданні парламенту, присвяченому винятково боротьбі з коронавірусом, захисту людей та української економіки від наслідків пандемії", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті політсили в понеділок.

У партії нагадали, що неодноразово офіційно зверталися до керівництва парламенту з вимогою визначитися з датою такого засідання, "проте влада досі злочинно зволікає з його проведенням".

"Першочерговим законом, на ухваленні якого наполягатиме фракція "Європейської солідарності" на позачерговому засіданні, має стати закон про страхування медичних працівників на випадок захворювання на коронавірус, автором якого є п’ятий президент України Петро Порошенко. Зволікання із ухваленням цього закону дуже дорого обходиться країні - лише за той час, відколи ми наполягали на його ухваленні, в Україні вже захворіли 800 наших медиків. Україна є одним із лідерів сумного антирейтингу країн з найбільшою кількістю лікарів, які захворіли на COVID-19", - йдеться в документі.

Фракція "Європейська солідарність" у Верховній Раді пропонуватиме, щоб під дію закону потрапили всі лікарі, зокрема ті, які захворіли на COVID-19 до його ухвалення.

"Другим важливим антикризовим заходом має стати масштабне тестування усіх потенційних груп ризику. Без масового тестування усі карантинні заходи є суцільною профанацією. Ми обурені малою кількістю тестів, проведених в Україні, і не розуміємо, куди поділилися 2 мільйони тестів, які обіцяла влада. Ми вважаємо, що небажання влади проводити масове тестування є свідомою спробою приховати від громадян України справжні показники розповсюдження хвороби", - заявили в політсилі.

У зв'язку з цим партія "Європейська солідарність" наполягає, щоб кожен пацієнт, який звернувся за допомогою до сімейного лікаря, міг пройти безкоштовне тестування.

У партії переконані, що масове тестування не лише дозволить локалізувати ланцюги поширення епідемії, а й стане передумовою до послаблення карантинних заходів. І тому третім заходом, який має бути розглянутий на засіданні парламенту, має стати пакет ініціатив підтримки малого та середнього бізнесу і соціального захисту людей, "яких неефективні дії влади поставили на межу виживання".

"Це, зокрема, має бути відкриття ринків і дозвіл продажу їжі та напоїв у кафе та ресторанах на виніс із вимогою дотримання суворих санітарних норм, правил захисту продавців і покупців, дезінфекції та дотримання соціальної дистанції, а також використання одноразового посуду; реструктуризація кредитів та звільнення від оподаткування на період карантину підприємців, чия робота призупинена", - перерахували у "Євросолідарності".

У партії також висловили переконання, що кожен день зволікання із дієвими антикризовими заходами - це загроза життю мільйонів людей і ще один крок до економічного колапсу. "Бездумні заборони та управлінський хаос мають бути негайно припинені!", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА