Міжбанк: на курс вплинуть іноземці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на курс вплинуть іноземці

Валюта
2068
Четвер на міжбанку знову пройде не зовсім так, як хотілося б покупцям валюти. І виною цьому будуть іноземці. Якщо раніше вони купували ОВДП дуже активно і фактично по всьому пропонованому обсягу паперів (особливо довгограючих – від 1 року і більше), то зараз попит на первинному ринку дещо знизився.
Мінфін поступово знижує прибутковість за новими випусками, і хоча ця прибутковість все одно залишається надвисокою – іноземці намагаються торгуватися і “боротися” проти зниження прибутковості, закуповуючи ОВДП на вторинному ринку (де є ще більш привабливі пропозиції). В кінцевому підсумку це знижує обсяг пропонованої валюти на торгах і дає можливість експортерам встановлювати більш високі курси продажу своєї валюти.
Підіграють їм у цьому і спекулянти. Спроби та дії продавців збільшити курс триватимуть і сьогодні.
Як і вчора – розклад на торгах і курсовий тренд в четвер будуть робити господарські завдання і угоди найбільших клієнтів.
На користь нацвалюти грають: 1) необхідність накопичення гривні під майбутні бюджетні платежі у клієнтів; 2) певне зниження коррахунків банку (з 57,7 млрд гривень до 55,8 млрд на ранок 15 серпня); 3) сьогоднішні авансові розрахунки з персоналом також змусять клієнтів активніше продавати валюту для фінансування цих витрат.
Курсові та господарські завдання найбільших гравців міжбанку продовжать бути головним мотиватором курсових коливань протягом дня.
Нацбанк у разі ситуативного надлишку пропозиції долара знову вийде на торги з викупом долара через Matching, що підтримає котирування долара. Але вчорашнє зростання курсу на торгах дуже “налякало” імпортерів, і вони самі будуть більш поступливими щодо курсу, чим не забудуть скористатися як продавці-експортери, так і спекулянти. Гра “на підвищення” на міжбанку продовжиться.
Готівковий ринок продовжить працювати «з обороту» з оглядом на поведінку міжбанку, але надто задирати котирування не буде. Цей ринок прив’язаний до реального попиту і пропозиції з боку громадян, а у них особливих запасів вільної гривні немає і дуже розхитати курс фінансистам поки що не вдається. Але і в збиток собі власники обмінників не працюватимуть.
Ми на сьогодні прогнозуємо обсяги торгів в межах до 310-330 млн доларів при здійсненні до 400-430 угод і коридор по долару 25,25-25,50 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,24 / 25,26
євро – 28,18 / 28,20
російський рубль – 0,3838 / 0,3843
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас