Медики мають підписати контракти зі страховими компаніями – ОП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медики мають підписати контракти зі страховими компаніями – ОП

Казна та Політика
333
Страхування медиків на випадок захворювання на COVID-19 організовано двома шляхами: договори зі страховими компаніями й соціальне відшкодування.
Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко під час виступу на форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».
«Ми займаємось тим, що страхуємо медиків. Три місяці тому кожному очільнику обласної державної адміністрації було дано завдання, це була пряма вказівка президента і прохання до всіх — забезпечити страхування медиків. І ми це могли зробити різними шляхами — десь це контракти зі страховими компаніями, десь медичні працівники отримують так зване соціальне відшкодування, якщо вони захворіли на COVID, то вони звертаються чи до страхової компанії, чи до ОДА й отримують гроші, які їм допомагають боротися з COVID», — зазначив Тимошенко.
Також він проінформував, що з очільниками ОДА триває робота над забезпеченням необхідної для лікування хворих на коронавірусну інфекцію кількості ліжкомісць. За його словами, відстежується, аби у лікарнях понад 50% ліжок не було зайнято.
«Фактично, з листопада, коли у нас було 50 000 ліжок для COVID, ми змогли до 3 січня зробити 65 000 ліжок. Як це відбувається: кожен очільник області збирає своїх медиків разом з МОЗ, з’ясовує, які лікарні можуть бути підключені до цієї програми по боротьбі з COVID, де можуть розгорнуті бути ліжка для боротьби з COVID, і далі разом з НСЗУ вони підписують контракти, що входять у пакетне обслуговування, і це і є додаткові ліжка», — додав Тимошенко.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас