11:18 31.10.2019

НАБУ підтвердило затримання начальника лісгоспу на Харківщині за хабар детективу в $100 тис.

2 хв читати
НАБУ підтвердило затримання начальника лісгоспу на Харківщині за хабар детективу в $100 тис.

Детективи Національного антикорупційного бюро України викрили та затримали директора розташованого у Харківській області лісництва, який намагався дати хабар у $100 тис. старшому детективу НАБУ.

"Неправомірна вигода пропонувалася за вирішення питання про закриття кримінального провадження, яке пов’язане із протиправним відчуженням значних обсягів необлікованого майна державного підприємства у вигляді деревини та продажем лісоматеріалів за заниженими цінами на користь підконтрольних йому приватних суб’єктів господарювання", - йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті НАБУ у четвер уранці.

Директора лісництва затримано під час спроби дати хабар. Наразі вирішується питання про оголошення йому про підозру у вчиненні злочину.

Попередня правова кваліфікація - ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди) КК України.

Як повідомлялося, у середу ввечері народний депутат Олексій Кучер ("Слуга народу") на своїй сторінці у Facebook повідомив про затримання під час спроби дати хабар у $100 тис. детективу НАБУ начальника Гутянського лісгоспу Віктора Сиси.

Раніше, 17 липня президент України Володимир Зеленський провів у Харкові нараду, на якій вимагав від правоохоронних органів припинити масштабну незаконну вирубку лісів у регіоні.

Директор ДП "Жовтневий лісгосп" Руслан Чагаровський, відповідаючи на запитання Зеленського, хто "кришує чорних лісорубів", назвав директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису. Це саме господарство назвав в.о. глави Держекоінспекції Ігор Яковлєв серед тих, які не пускали інспекторів для проведення перевірки.

28 серпня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у рамках розслідування можливих зловживань під час продажу деревини (ч. 2 ст. 364) провели обшуки у Харківській області за місцем проживання деяких посадових осіб ДП "Гутянське лісове господарство" та комерційних компаній.

За місцем одного з обшуків детективи НАБУ були змушені викликати поліцію, оскільки власник житла чинив опір проведенню обшуку.

Як повідомив Олексій Кучер, обраний народним депутатом в окрузі №179 від партії "Слуга народу", детективам НАБУ чинили опір під час проведення обшуку в будинку Сиси.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) та ч. 2 ст. 345 (насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА