14:40 08.02.2019

Паспорти понад 50 росіян із "ПВК Вагнера", загиблих рік тому в Сирії, досі вважаються дійсними - СБУ

2 хв читати
Паспорти понад 50 росіян із "ПВК Вагнера", загиблих рік тому в Сирії, досі вважаються дійсними - СБУ

Служба безпеки України встановила, що документи більшості з 57 громадян РФ, які входили до складу "ПВК Вагнера" й загинули 7 лютого 2018 року в Сирії, в Росії вважаються дійсними.

Як повідомив прес-центр СБУ в п'ятницю, з 57 загиблих членів "ПВК Вагнера" лише щодо чотирьох осіб під час перевірки документів на ресурсі Головного управління з питань міграції МВС РФ повідомляється про недійсність паспортів "у зв'язку зі смертю", стосовно ще двох - "вилучено, знищено". Решта паспортів (51 особи) продовжують вважатися дійсними, навіть через рік після загибелі найманців.

В СБУ зазначили, що в цьому можна переконатися, перевіривши дійсність цих паспортів на ресурсі ГУ з питань міграції МВС РФ.

В українській спецслужбі нагадали, що 7 лютого 2018 року внаслідок цинічної атаки під час перемир'я на сили сирійської опозиції в районі Дейр-ез-Зору загинуло понад сто російських найманців. Наявні в СБУ матеріали свідчать про те, що участь бійців "ПВК Вагнера" в цьому нападі безпосередньо оплатив російський бізнесмен Євген Пригожин.

СБУ встановила й у жовтні 2018 року оприлюднила список 206 російських найманців так званого пригожинського наступу, більшість із яких у 2014-2017 роках брали участь у терористичній діяльності на Донбасі.

"СБУ не виключає, що цинічне приховування російською владою смерті найманців використовують Є.Пригожин, керівництво ГУ ГШ ЗС РФ і командування "ПВК Вагнера" для особистого збагачення за привласнення "заробітку мертвих душ", які продовжують вважатися живими за штатним розкладом цього терористичного підрозділу. В цьому випадку може йтися про заробіток у два мільйони доларів США", - наголошується в повідомленні.

Українська спецслужба найближчим часом оприлюднить додаткові докази терористичної діяльності в Україні співробітників позаштатного підрозділи ГУ ГШ ЗС РФ під назвою "ПВК Вагнера".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА