15:48 28.10.2019

"Євросолідарність" пропонує Верховній Раді ухвалити заяву про отримання Україною ПДЧ

2 хв читати
"Євросолідарність" пропонує Верховній Раді ухвалити заяву про отримання Україною ПДЧ

Фракція "Європейська солідарність" пропонує Верховній Раді підтримати напрацьований нею проект заяви про отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

Як повідомляється на офіційному сайті партії "Європейська солідарність" у понеділок, про це заявила співголова фракції Ірина Геращенко під час засідання погоджувальної ради фракцій і груп парламенту.

За її словами, нині на порядок денний ще більше виходить питання безпеки України, і воно має залишатися ключовим у переговорах у Мінську. "У цьому контексті очевидно, що сталий мир і надійна безпека можливі лише за умови, що Україна стане членом НАТО. Ми як парламент маємо зробити все для того, щоб Україна отримала членство в альянсі", - наголосила Геращенко.

Вона нагадала, що у 2008 році Бухарестський саміт вирішив, що Україна стане членом НАТО, хоча тоді й не було надано Плану дій щодо членства. Політик назвала це історичною помилкою, яка відтак призвела до агресії РФ спершу проти Грузії, а потім і проти України. "Сьогодні, на жаль, так само, коли наші партнери говорять, що ми вийдемо на новий спеціальний формат з країною-аспірантом, на мою думку і на глибоке переконання "Європейської солідарності", вони також роблять велику помилку", - зазначила співголова фракції.

"Ми з вами маємо наполягати на тому, що Україна зробила багато серйозних важливих кроків у сфері боротьби з корупцією, екології, дотримання стандартів НАТО у Збройних силах, для того, щоб ми не вимолювали отримання ПДЧ, а щоб НАТО підтвердило намір України отримати План дій щодо членства... І твердо показувати, що в Україні сьогодні існує єдність щодо вступу до Альянсу. Тим паче 54% українців підтримують цей шлях", - заявила парламентарій.

Геращенко зазначила, що фракція "ЄС" пропонує Верховній Раді ухвалити відповідну заяву і звернення, яке є особливо актуальним з огляду на майбутній візит до України Генерального секретаря НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА