13:48 15.12.2020

ЧБТР наполягає на дотриманні Україною умов меморандуму з виробниками "зеленої" енергії

2 хв читати
ЧБТР наполягає на дотриманні Україною умов меморандуму з виробниками "зеленої" енергії

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) разом з іншими кредиторами і фінансистами наполягає на тому, щоб уряд України дотримувався ключових положень меморандуму, підписаного в червні цього року з виробниками "зеленої" енергії, наголосив президент банку Дмитро Панкін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми очікуємо, що уряд скоригує тарифи на передачу електроенергії, щоб зменшити дефіцит державної компанії "Гарантований покупець", яка зобов'язана купувати електроенергію у виробників "зеленої" енергії та продавати її на ринку", - сказав він.

Президент ЧБТР вітав рішення уряду надати державні гарантії Національній енергетичній компанії "Укренерго" із залучення додаткового фінансування від міжнародних фінансових організацій та інших кредиторів для покриття її дефіциту.

За його словами, банк готовий підтримати всі економічно обґрунтовані енергетичні проекти в Україні.

"Після поліпшення ринкової кон'юнктури і запуску подальших проектів у сфері відновлюваних джерел енергії з альтернативними схемами купівлі електроенергії (наприклад, прямий відбір корпоративними структурами або аукціони) ЧБТР готовий розглянути такі проекти з точки зору можливого кредитування", - повідомив Панкін.

ЧБТР - міжнародна організація, що об'єднує 11 держав Організації Чорноморського економічного співробітництва. Частки Туреччини, РФ і Греції в капіталі становлять по 16,5%, Румунії - 14%, України та Болгарії - по 13,5%, Азербайджану - 5%, Албанії - 2%, Вірменії - 1%, Грузії і Молдови - по 0,5%. Банк сприяє економічному співробітництву, торгівлі та кооперації країн Чорноморського регіону. Статутний капітал банку становить EUR3,45 млрд, а його довгострокові кредитні рейтинги перебувають на рівні А- від S&P та А2 від Moody's.

Від початку діяльності банку в Україні було реалізовано та реалізується 47 проектів на загальну суму EUR738,9 млн. Зокрема, проекти зосереджені в таких сферах, як: споживчий сектор, фінансові установи, промисловість, виробництво товарів масового споживання, комунальний сектор, телекомунікаційні послуги, енергетика, сировина та матеріали.

Згідно з річним звітом ЧБТР, за 2019 рік сума українських проектів у кредитному портфелі банку зросла з EUR60,3 млн до EUR164,6 млн, а їхня частка збільшилася з 4,4% до 8,9% за частки України в акціонерному капіталі в 13,5%.


Повністю інтерв'ю з президентом ЧБТР Дмитром Панкіним читайте на сайті агентства "Інтерфакс-Україна" www.interfax.com.ua

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Уряд спростив імпорт деяких товарів для виготовлення спецтранспорту українськими підприємствами

Керівником департаменту торговельних площ Arricano призначено Олену Швець

Вартість управління становить 2-3% бюджету проєкту - партнер iC consulenten Маркус Квернер

Перевищення лімітів споживання е/е призвело до аварійних відключень майже в третині областей - "Укренерго"

Проєкти відновлення в Україні мають передбачати другу фазу з урахуванням ESG-критеріїв - Квернер

"Укрнафта" оголосила тендер на закупівлю 15 нових автоцистерн

Аварійні відключення е/е застосовують Києві та у Миколаївській області - обленерго

У Києві діють екстрені відключення е/е через перевищення встановлених "Укренерго" лімітів - гендиректор YASNO

Засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА