12:46 25.10.2018

Кабмін оновив план розвитку газодобувної галузі

2 хв читати
Кабмін оновив план розвитку газодобувної галузі

Кабінет Міністрів України оновив план заходів щодо реалізації концепції розвитку газодобувної галузі до 2020 року.

Згідно з оновленим планом, ухваленим урядом на засіданні в середу, низка профільних відомств готує нову редакцію Кодексу про надра, якою мають намір забезпечити регулювання на законодавчому рівні сфери користування надрами на нових концептуальних засадах. Планується, що нову редакцію, яка також впорядкує положення низки законів ("Про нафту і газ", "Про газ (метані) вугільних родовищ", "Про державну геологічну службу"), буде розроблено і подано на розгляд Кабміну до кінця 2018 року.

План передбачає заходи з переходу на електронний формат обміну інформацією між видобувними компаніями та органами влади, створення інформаційного порталу про українські ресурси.

Як зазначено в пояснювальній записці до документа, текст якої має агентство "Інтерфакс Україна", метою його ухвалення є забезпечення узгодження дій центральних органів влади щодо зменшення залежності України від імпортних енергоресурсів, нарощування видобутку газу. Реалізація плану сприятиме вдосконаленню законодавчої бази, що регулює взаємовідносини госпсуб'єктів у газодобувній галузі.

"Мету концепції пропонується досягти конкретними заходами, які дадуть змогу державним і приватним підприємствам збільшити видобуток газу до 26,7 млрд грн куб. м у 2020 році", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, видобуток природного газу в Україні в 2017 році збільшився на 4,2% порівняно з 2016 роком - до 20 млрд 825,3 млн куб. м, а у 2016-му порівняно з 2015 роком - на 0,7%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" на останній робочий день встановило ліміти споживання е/е для кожного регіону на всю добу

Інвестфонд Inzhur планує залучити до 10 тис. інвесторів для приватизації готелю "Україна"

Більше половини українців не відкладають гроші на “чорний день”: опитування Rakuten Viber

Девелопери забезпечують автономне живлення в житлових проєктах лише для критичних інженерних систем будинків

Міжнародні резерви України в травні знизилися на 7,9% - до $39 млрд

Темпи встановлення нової газової генерації наразі дуже недостатні - директор Центру досліджень енергетики

Газопоршнева установка обійдеться в EUR1-1,1 млн/МВт, її окупність – три-шість років - директор Центру досліджень енергетики

Відвідуваність ресторанів і самовивіз зростають у Києві на тлі відключень світла - експерт

"Укрнафта" та "Укргідроенерго" освоять EUR300 млн, які виділяє ЄБРР на підтримку енергетики

Протести фермерів на українсько-польському кордоні - частина європейського руху напередодні виборів до Європарламенту - Мінагрополітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА