10:11 07.10.2020

Під час саміту Україна-ЄС досягнуто домовленостей і підписано угоди на загальну суму €390 млн - Шмигаль

2 хв читати
Під час саміту Україна-ЄС досягнуто домовленостей і підписано угоди на загальну суму €390 млн - Шмигаль

Під час саміту Україна-ЄС у Брюсселі досягнуто домовленостей і підписано угоди на загальну суму €390 млн, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Україна за останній рік досягла великих успіхів в імплементації Угоди про асоціацію. Так учора під час 22-го саміту Україна-ЄС зазначив президент Європейської ради Шарль Мішель. За участі президента України Володимира Зеленського та представників уряду в Брюсселі було досягнуто нових домовленостей і підписано важливі угоди на загальну суму €390 млн", - написав Шмигаль на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Зокрема, серед них три угоди з Європейським Союзом, а саме: на €10 млн в межах угоди "Кліматичний пакет для стабільної економіки в Україні" будуть спрямовані на різні заходи із розвитку ресурсно ефективної, чистої та конкурентоспроможної економіки, зокрема шляхом підтримки енергоефективності місцевого малого й середнього бізнесу, підтримки місцевих громад і створення спільного ресурсного центру з питань кліматичних інновацій між Україною та ЄС.

Також €30 млн, передбачені угодою "Програма ЄС "Міцні регіони", підуть на допомогу східним областям України для подолання негативних наслідків пандемії та російської агресії, і на €20 млн, які буде спрямовано на розвиток сприятливого середовища для роботи громадянського суспільства й залучення його до політичних процесів.

Ще дві угоди підписано з Європейським інвестиційним банком, а саме: на €300 млн у рамках угоди про фінансування проекту "Енергоефективність громадських будівель в Україні", які будуть залучені для реалізації заходів, спрямованих на вдосконалення процесу термомодернізації громадських будівель в Україні.

Також €30 млн позики, передбачені гарантійною угодою "Логістична мережа (Модернізація і цифровізація "Укрпошти")" підуть на закупівлю сортувального обладнання та створення трьох сортувальних об'єктів (зокрема, будівництво хабу у Львові) та 22 сортувальних депо загалом та на впровадження систем автоматичного відстежування пересування вантажів.

"Крім того, було окреслено подальші кроки активної співпраці та взаємодії між Україною та ЄС. Серед них і якнайшвидше підписання угоди про спільний авіаційний простір, і "промисловий безвіз", і спільна оцінка у 2021 році досягнень Україною цілей Угоди про асоціацію, що є відправною точкою до її наступного оновлення", - додав Шмигаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала морським коридором 50 млн т вантажів, відправивши 1737 суден - Мінвідновлення

"Укренерго" продовжило до кінця доби застосування лімітів енергоспоживання

Доходи загального фонду держбюджету в травні трохи знизилися до 151,6 млрд грн

Diia.City United закликала уряд прискорити запровадження е-бронювання та збільшити термін броні до 12 місяців

РФ завдала ударів по енергооб'єктах у п'яти областях, можливі зміни в обмеженні електропостачання - Міненерго

Націоналізовано активи компанії, пов'язаної з російським букмекером, на суму понад 1,8 млрд грн

Аграріям із чинною бронню на мобілізацію автоматично пролонговано її на 1 місяць

"Укренерго" запроваджує ліміти споживання на перший день літа з 18:00 до 23:00

"Укренерго" попереджає про ймовірне повернення до обмежень е/е через можливий дефіцит

Кабмін встановив із 1 червня тариф на е/е для населення в 4,32 грн/кВт-год - перший заступник голови енергокомітету Ради

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА