Дослідники простежили шлях коронавірусу в Мережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідники простежили шлях коронавірусу в Мережі

Світ
896
У новому дослідженні, проведеному аналітиком з кіберрозвідки Мелані Сміт з аналітичної компанії Graphika, вона порівняла бесіди про коронавірус у Твіттері в січні, лютому і березні, знайшовши ланцюжок з перших згадок про нього в Інтернеті. Дослідники з Graphika виявили, що теорії змови про коронавірус процвітали в січні і лютому, коли новини про вірус ще не повністю захопили увагу світу.
У березні з’явилося більше переглядів. Водночас раніше популярні ксенофобські хештеги, такі як #chinavirus і #wuhanvirus, були замінені загальноприйнятими тегами для цього вірусу. У ранньому інформаційному вакуумі дезінформація зазвичай фокусувалася на причини вірусу і таємниці його походження, і висувалося безліч необґрунтованих теорій.
У лютому шквал змов звинуватив Білла Гейтса в тому, що він створив пандемію і потенційно має вигоду з вакцини.
В цей час також з’явилися необґрунтовані чутки про ліки від COVID-19, включаючи “часник, відбілювач, суворе вживання води і розчин срібла (потенційно смертельні дози колоїдного срібла)”.
За словами дослідників Graphika, після перших хвиль дезінформації, ідея коронавірусу як політичного питання з’явилася в Твіттері в лютому. Політизований контент про вірус з’явився разом з “помітним” зниженням активності з боку наукових і медичних установ в той час, а також зі збільшенням кількості сайтів з неякісними оновленнями даними про коронавіруси.
Хоча спад теорій змови може бути природним результатом того, що основну увагу було привернуто до вірусу, нинішняя тенденція в цьому напрямку може вказувати на те, що соцмережі припиняють потік дезінформації.

Страхування від covid19

За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас