У Києві викрили конвертцентр з обігом у 300 мільйонів (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві викрили конвертцентр з обігом у 300 мільйонів (фото)

Кримінал
637
Державна фіскальна служба України ліквідувала черговий конвертцентр у Києві.
Про це повідомляє пресслужба ДФС.
«Співробітники ГУ ДФС у м. Києві припинили діяльність „центру мінімізації платежів до бюджету“, який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки з переведення безготівкових коштів у готівку», — ідеться в повідомленні.
Правоохоронці встановили, що група осіб протягом 2017−2020 років через підконтрольні «транзитно-конвертаційні підприємства» та підприємства з ознаками «фіктивності» надавала послуги з конвертації грошових коштів із безготівкової форми в готівкову, документального прикриття безтоварних операцій та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки.
У Києві викрили конвертцентр з обігом у 300 мільйонів (фото)
Останні перераховували безготівкові грошові кошти на рахунки підприємств підконтрольних правопорушникам за нібито придбані товарно-матеріальні цінності (роботи чи послуги), які в свою чергу формували незаконний податковий кредит за рахунок власних підприємств-імпортерів.
Надалі незаконно «проконвертована» готівка разом із підробленими первинними документами, передавалась «вигодонабувачам». Вартість подібних послуг складала 9−10% від проконвертованої суми.
Аби приховати незаконну діяльність, організатори конвертцентру використовували 9 СГД.
Задля оперативного та всебічного розслідування було створено 20 мобільних слідчо-оперативних груп, якими на підставі ухвал районного суду м. Києва проведено 27 обшуків.
В результаті проведення слідчих дій правоохоронці вилучили документальні підтвердження протиправної діяльності, електронні носії, бухгалтерську документацію СГД з ознаками «транзитності» та «фіктивності», чорнові записи та понад 2 млн гривень готівки.
Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів протягом 2017−2020 років із використанням реквізитів «транзитно-конвертаційних підприємств» склав близько 300 млн гривень. Ймовірні втрати бюджету- понад 50 млн гривень.
Досудове розслідування триває.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас