11:51 06.08.2019

У ЄС не сумніваються, що Джонсон готовий вийти з ЄС без угоди з Брюсселем

2 хв читати
У ЄС не сумніваються, що Джонсон готовий вийти з ЄС без угоди з Брюсселем

У Брюсселі не вважають блефом слова прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона про те, що Лондон може вийти з ЄС без угоди, повідомляє газета The Daily Telegraph.

Після зустрічі в понеділок за участю представників Єврокомісії та дипломатів, які займаються питаннями Brexit у 27 країнах Євросоюзу, таку перспективу в ЄС почали вважати "робочою гіпотезою", зазначає газета.

На думку європейських дипломатів, Джонсон не хоче переговорів із Брюсселем, а вихід з ЄС без угоди є для нього основним планом, повідомляє газета The Guardian.

Водночас на Даунінг-стрит заявляють, що Джонсон готовий до переговорів, але він погодиться тільки на угоду, в якій не буде пункту про "бекстоп" - "страхувальний план" щодо ірландського кордону.

За словами представника британського уряду, ЄС має змінити свою позицію, оскільки угода, узгоджена попереднім прем'єром Терезою Мей, не отримає схвалення британського парламенту в нинішній формі, повідомляє телеканал BBC.

Джонсон раніше заявляв, що угода, узгоджена його попередницею з Брюсселем, мертва. Він обіцяв, що Велика Британія вийде з ЄС за будь-якого розкладу в обумовлені з Брюсселем терміни - 31 жовтня.

Також Джонсон неодноразово наголошував, що готовий до переговорів із Брюсселем, проте в Брюсселі заявляли, що не мають наміру заново обговорювати основну частину угоди: угоду про вихід Великої Британії з ЄС, у якій і міститься спірний пункт про "страхувальний план".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привітав Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Вибори до Європарламенту показали, що російській пропаганді треба жорстко протидіяти - Юрчишин

Віталій Кличко привітав Європейську народну партію, частиною якої є партія УДАР, з перемогою на виборах до Європарламенту

Кондратюк: Сподіваюся, Європарламент продовжить підтримувати Україну

Збільшення представників праворадикальних сил у Європарламенті є великим викликом для України - Климпуш-Цинцадзе

Макрон розпустив парламент Франції

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА