18:58 04.11.2018

У поліції очікують, що затримані організатори нападу на Гандзюк дадуть додаткові свідчення про замовників злочину

2 хв читати
У поліції очікують, що затримані організатори нападу на Гандзюк дадуть додаткові свідчення про замовників злочину

Керівник Нацполіції України Сергій Князєв заявляє, що слідство очікує від затриманих у справі про напад на в.о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк додаткових свідчень про замовників злочину в зв'язку з загибеллю активістки.

"Сьогодні в опіковому відділенні лікарні Києва померла Катерина Гандзюк. Остаточний висновок про причини смерті будемо мати після проведення судово-медичної експертизи. Втім очевидно: смерть Катерини - це наслідок зухвалого нападу, що стався на неї 31 липня цього року в Херсоні ... В зв'язку зі смертю потерпілої очікуємо, що затримані організатори нападу нададуть додаткові свідчення про те, чиє замовлення вони виконували", - написав С.Князєв на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у неділю ввечері.

Він нагадав, що за даним фактом поліція затримала п'ятьох співучасників злочину, які були заарештовані. Серед них - безпосередній організатор і виконавець.

"Оскільки слідство майже завершено, вся доказова база зібрана, найближчим часом матеріали кримінального провадження передамо до суду. Якщо провину затриманих буде доведено - їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. Тобто що стосується організатора і виконавців - свою роботу поліція виконала", - підкреслив С.Князєв.

Водночас, нагадав він, з ініціативи Генеральної прокуратури, Служба безпеки України розслідує кримінальне виробництво і працює над встановленням замовника цього нападу.

"Ми докладемо всіх зусиль, щоб мотиви цього злочину були встановлені, а замовники - притягнуті до відповідальності", - запевнив С.Князєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА