08:05 06.04.2019

Дипломатичні інтереси США в Венесуелі представлятиме Швейцарія

2 хв читати
Дипломатичні інтереси США в Венесуелі представлятиме Швейцарія

В умовах розірваних дипломатичних відносин між США і Венесуелою представником американських інтересів у країні стане Швейцарія, повідомляє держдепартамент США.

У п'ятницю Швейцарія і США підписали відповідну угоду.

"США висловлюють глибоку вдячність Швейцарії за те, що вона погодилася взяти на себе цю важливу функцію, допомагати американським громадянам", - йдеться в повідомленні держдепу.

"Поки ця угода не набула чинності, громадяни США, що знаходяться в Венесуелі, яким потрібна термінова допомога, можуть там, де це можливо, звернутися до посольств та консульств США в сусідніх країнах", - зазначає відомство.

Держдепартамент підкреслює, що нині громадянам США не рекомендовано приїжджати до Венесуели, а тих, хто там знаходиться, закликають покинути країну.

У середині березня венесуельська влада заявила, що американським дипломатам, які залишаються в країні, необхідно покинути країну в 72 години.

У повідомленні зазначалося, що "перебування дипломатичного персоналу США на венесуельській території становить ризик для миру, цілісності і стабільності в країні".

"Уряд Венесуели, водночас, інформує про наявність волі до відновлення переговорів щодо заснування місій інтересів, які повинні проходити під егідою відповідних представництв при ООН", - йшлося в комюніке.

У кінці січня президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про розрив дипвідносин з США і наказав американським дипломатам залишити Венесуелу. У Каракасі залишився невеликий контингент, завданням якого було ведення переговорів про заснування місій інтересів. Ці переговори не увінчалися успіхом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА