В Україні запущено центр моніторингу безпеки руху на дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запущено центр моніторингу безпеки руху на дорогах

Казна та Політика
1247
Вчора, 25 квітня 2019 року, відбулося офіційне відкриття центру моніторингу безпеки руху – першого в Україні проекту «Розумна дорога».
Проект розроблений і впроваджений командою Міністерства інфраструктури України в партнерстві з компаніями Vodafone Україна, Nokia, Українські Новітні Технології, а також спільно з Укравтодором та Галузевим центром цифровізації і кібербезпеки.
Пілотний проект запущений на ділянці дороги – 21-й кілометр Дніпровського шосе (траса Н-01). Протягом двох місяців тестування за допомогою IoT-рішення на цій трасі будуть збиратися і аналізуватися статистичні дані на базі LTE-мережі Vodafone, а вже з другого півріччя 2019 – за допомогою зв’язку п’ятого покоління 5G.
У центр моніторингу надходять такі дані:
  • Вимірювання метеопараметрів і рівня викиду шкідливих речовин:
  • Температура повітря, вологість, атмосферний тиск.
  • Рівень викидів СО2, СН і інших шкідливих речовин: метану, аміаку, пропану, водню, ізобутану, діоксиду азоту.
  • Відеоаналітіка: швидкість автомобілів, розпізнавання номерних знаків, рух по смугах, підрахунок автомобілів (вантажних/легкових) за напрямками руху.
  • Push to talk, push to video: голосовий зв’язок, відео-зв’язок, груповий зв’язок, зв’язок через диспетчера – для дорожніх працівників і організацій з обслуговування інфраструктури доріг.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас