Доступність посилання

ТОП новини

Засновник «Нових дисидентів» оголосив голодування на підтримку Сенцова


Мішель Єльчанінофф 19 вересня вийшов до будівлі російського посольства в Парижі з плакатом #Free Sentsov
Мішель Єльчанінофф 19 вересня вийшов до будівлі російського посольства в Парижі з плакатом #Free Sentsov

Засновник громадської організації «Нові дисиденти», французький філософ і письменник Мішель Єльчанінофф оголосив голодування на підтримку українського режисера Олега Сенцова, що перебуває в російській колонії і голодує 129-ий день.

Єльчанінофф повідомив Радіо Свобода, що 19 вересня вийшов до будівлі російського посольства в Парижі з плакатом #Free Sentsov. Він вимагає негайно звільнити Сенцова й інших українців, утримуваних Росією з політичних мотивів.

Мішель Єльчанінофф приєднався до безстрокового «ланцюгового голодування» на підтримку Сенцова біля посольства Росії. Про початок акції минулого тижня оголосила колишній міністр юстиції Франції Крістіан Тобіра. Учасники протестів змінюють одне одного кожні 24 години.

У лютому Єльчанінофф спільно з Тобіра і послом Франції з прав людини Франсуа Крокет передали в російське посольство листа з вимогою звільнити Олега Сенцова.

Український режисер, якого російська влада визнала винним у тероризмі, голодує вже 129 днів. Він вимагає звільнення всіх українських політв’язнів у Росії.

Адвокати і рідні серйозно стурбовані станом його здоров'я. Російська влада заявляє, що широкий громадський резонанс ніяк не вплине на рішення про можливе помилування або обмін Сенцова.

XS
SM
MD
LG