9 жовтня 2018, 17:11

Війна вам нічого не спише

Рік назад Юрий Бутусов написав статтю "Вибух, якого чекали", де назвав 5 причин, які призвели до катастрофи у Калинівці: порушення норм безпеки, відкриті старі ящики з боєприпасами, відсутність навіть козирка над площадками та елементарного забору й огорожі, недостатня кількість охоронців на найбільшому склад в країні, тощо.

Рік назад мешканці міста Ічня – прямо говорили і писали, що БОЯТЬСЯ підриву складу і за своє життя, бо немає загороджень та жодних стандартів техніки безпеки.

Рік назад – я писала, що за логікою, те, що сталося один раз – може не повторитися, але те, що сталося двічі і тричі – обов'язково буде повторюватися у разі бездіяльності влади.

Держава – в особах конкретних військових та головнокомандувача армії і його вертикальних структур – НЕ робить висновків навіть на 5 році війни.

Не посилює нашу з вами безпеку, навіть не переймається цим. Лише вішає нові плакати та кричить про "диверсію". Ви – і є причиною цією диверсії.

Корупція, бізнес, недбалість, безкарність та безповідалюльність – ось причина катастроф зараз, а – не війна.


Ви займаєтесь тендерами, бізнесом, захищаєте один одного і своїх ставлеників – замість відповідальності та упередження трагедій та злочинів.

Ви захищаєте іх і мовчите, навіть коли у Розвідці на найвищих посадах працюють російські громадяни, шпіони і корупціонери. І все країна це знає.

Міністр оборони та найвищі керівники ЗСУ – і досі на посадах.

Після 7 трагедій, після смертей, після втрати найбільших складів боєприпасів у час війни, після мільярдів доларів збитків через вибухи на складах.

Війна вам нічого не спише, навіть не сподівайтесь.

Досить.

Відповідальність настане.

А голі факти, от вони:

Сватове (Луганська область) – 29 жовтня 2015 року: загинуло – 4 військовослужбовців, ще 16 поранено; радіус ураження снарядами – до 1 км; збитки – невідомі; результати розслідування: недбалість службових осіб, а саме – начальника складу.

Балаклія (Харківська область) – 23 березня 2017 року: 2 людини загинули, 5 поранено; радіус ураження – 10 км; збитки – 1 млрд. дол. ❗основна версія – диверсія (не розслідувано).

Новоянисоль (Донецька область) – 22 вересня 2017 року: постраждалих немає; радіус ураження – 4 км; збитки – невідомі; основна версія – загоряння сухої трави, недбалість військових (не розслідувано).

Калинівка (Вінницька обл.) – 26 вересня 2017 року: 2 людини постраждали; радіус ураження – 40 км; збитки – 800 млн. дол. ❗основна версія – диверсія (не розслідувано).

Вибух міни в стволі "Молота" на Рівненщині- 06 липня 2018 року: 3 військових загинуло, 9 поранено; три версії: подвійне заряджання, неналежний стан міни, яка заряджалася і неналежний стан самого міномета. (не розслідувано).

Ічня (Чернігівська обл.) – 6-й арсенал: 09 жовтня 2018 року о 03:25 пожежу було виявлено в сховищі реактивних снарядів Град 122 мм; здійснюється евакуація людей – цивільних мешканців району евакуйовано до населених пунктів Іржевець, Парафіївка та Івангород, Буди; поки загиблих та травмованих не має, пошкоджені 5 будинків, молокозавод та вокзал; попередні версії – підпал, диверсія; збитки – уточнюються.

БЕРКАРНІСТЬ та БЕЗВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ВБИВАЄ.

-

На фото: мій візит до Калинівки на наступні дні після вибуху на одному з найбільших в Україні складі боєприпасів та те, що залишилося від жилих будинків звичайних українців.

80 років депортації кримських татар та кривавий млин історії

Сьогодні – 80 років геноциду кримськотатарського народу. 🕯 ➡ Цього дня, 80 років тому, кримські татари були затавровані радянським режимом як "зрадники" і насильно депортовані зі своєї батьківщини...

Другий Міжнародний саміт міст і регіонів у Києві

🇺🇦🇪🇺🗺 Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів: "As strong as united" У центрі Києва, у День Європи (дуже символічно) – мала можливість особисто взяти участь у Міжнародному Саміті міст і регіонів...

Конгрес місцевих і регіональних влад: про підсумки року, досягнення та пріоритети

➡ Мала честь взяти участь в останньому підсумковому за цей рік – Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України. На жаль, цього разу долучалась по Зум, а не персонально, бо сиджу дома з ковідом, фарингітом і майже втраченим голосом...

КОНГРЕС, ЯКИЙ ОБʼЄДНУЄ КРАЇНУ

У той час, коли здається, що все валиться, час грає проти нас, розмови про втому і зраду; коли ми максимально виснажені на кінець цього надскладного року; і потрапили в потік дуже непростих подій і політичної війни між республіканцями та демократами в США; коли кожна копійка допомоги та зброї даються надзусиллями; і коли, здається, маємо так мало гарних новини і результатів, тим цінніше проєкти, які виходять та роблять нас сильнішими...

Допомогти прикордонним до ворога областям: Сумщина й Чернігівщина

👩🏼💻🇺🇦 Взяла участь у засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад. Цього разу фокус був на Сумській та Чернігівській областях...

Ти як?

Сьогодні – Всесвітній день ментального здоровʼя. Тепер для нас – це не пуста назва якоїсь програми. Ми маємо вчитися жити з цим болем, страхом, війною, жорстокістю...