RU
 

Канада розширила санкції проти Росії через Україну

BBC Україна,  13 травня 2014, 08:49
0
139
Канада розширила санкції проти Росії через Україну

Як сказано в заяві канадського прем'єр-міністра Стівена Харпера, мова йде про економічні санкції і заборону на в'їзд до країни для шістьох українців і шістьох росіян.

Влада Канади оголосила про розширення санкцій щодо Росії у зв'язку з кризою в Україні. Раніше про додаткові санкції оголосив Євросоюз.

Як сказано в заяві канадського прем'єр-міністра Стівена Харпера, мова йде про економічні санкції і заборону на в'їзд до країни для шістьох українців і шістьох росіян.

"Ситуація в Україні є серйозним порушенням міжнародного миру та безпеки. Агресія режиму Путіна не залишиться без відповіді", - йдеться в заяві.

У документі також сказано, що санкції вводяться щодо тих осіб, які "несуть політичну відповідальність" за кризу в Україні.

У новий канадський список увійшли, окрім інших, самопроголошений "народний губернатор" Луганської області Герман Прокопів, лідери самопроголошеної "Донецької народної республіки " Андрій Пургін і Денис Пушилін, а також один з лідерів "Народного ополчення Донбасу" Сергій Циплаков.

Серед росіян - начальник російського Генштабу Валерій Герасимов, один з лідерів сепаратистів на сході України Ігор Стрелков, а також заступники голови Держдуми - Сергій Неверов і Людмила Швецова (обоє - з провладної "Єдиної Росії" ).

На початку травня Канада оголосила про санкції щодо 16 російських компаній, більша частина з яких пов'язана з іменем Геннадія Тимченка - наближеного до Володимира Путіна бізнесмена.

Раніше пан Тимченко уже потрапляв під персональні санкції США і Канади.

Європейські санкції

У понеділок глави МЗС країн Євросоюзу схвалили додаткові санкції проти 13 осіб та двох кримських компаній у зв'язку з кризою в Україні.

У новому списку є імена першого заступника керівника адміністрації президента Росії В'ячеслава Володіна, командувача повітряно-десантними військами Росії Володимира Шаманова та голови комітету Держдуми з конституційного законодавства і державного будівництва Володимира Плігіна.

Крім того, санкції поширюються на призначених до Криму чиновників Міграційної служби Росії Петра Яроша та Олега Козюра, а також на лідерів сепаратистів у східних областях України.

Серед них - самопроголошений "народний мер" Слов'янська В'ячеслав Пономарьов, глава самопроголошеної "міліції" Горлівки Ігор Безлер, голови виборчкомів самопроголошених Донецької і Луганської народних республік Роман Лягін та Олександр Малихін. У списку фігурують також прокурор Криму Наталія Поклонська і прокурор Севастополя Ігор Шевченко.

Санкції включають заморожування банківських рахунків і заборону на в'їзд до ЄС.

До європейського списку санкцій потрапили також дві компанії - "Чорноморнафтогаз " і "Феодосія".

Брюссельський кореспондент ВВС повідомляє, що санкції ЄС на даний момент не такі масштабні, як американські. Проте Євросоюз вперше включив до списку не лише окремих осіб, але й компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі