13:04 21.12.2018

Понад 60% українців не задоволені тим, як розвивається демократія в Україні, а більше ніж 20% з оптимізмом думають про майбутнє - опитування

2 хв читати
Понад 60% українців не задоволені тим, як розвивається демократія в Україні, а більше ніж 20% з оптимізмом думають про майбутнє - опитування

Понад 60% громадян не задоволені тим, як розвивається демократія в Україні, а більше ніж 54% вважають, що не змогли би протистояти рішенням уряду, які обмежували б їхні законні права та інтереси, свідчать результати опитування, проведеного Інститутом соціології НАН України за підтримки Фонду "Демократичні ініціативи" ім. І.Кучеріва.

Згідно з даними опитування, оприлюдненими на прес-конференції у п'ятницю в Києві, 26,3% респондентів зовсім не задоволені тим, як розвивається демократія в Україні, 35,1% - скоріше не задоволені, 16,1% - швидше задоволені, 1,4% - повністю задоволені, а 21,1% не змогли відповісти на запитання.

На запитання про те, що вони відчувають, коли думають про майбутнє України, 20,1% респондентів відповіли, що це оптимізм, 18,2% - безвихідність, 23,4% - розгубленість, 14,1% - песимізм, 43, 3% - надію, 37,6% - тривогу, 15,2% - інтерес, 21,1% - страх, 11,5% - упевненість, 3,7% - байдужість, 5,1% - радість, 4,2% - задоволення.

Крім того, 47,9% опитаних відповіли, що вважають малоймовірною можливість масових виступів (мітингів, демонстрацій) у їхніх населених пунктах проти падіння рівня життя та захисту своїх прав, а 29,1% вважають таку можливість досить імовірною.

Крім того, 54,1% опитаних сказали, що якби уряд України прийняв рішення, яке обмежувало б їхні законні права та інтереси, то вони нічого не змогли б зробити, 15,4% - сказали, що змогли б щось зробити, а 30,5% вагалися з відповіддю.

Опитування проводилося з 13 по 29 вересня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму й окупованих територій Донбасу, було опитано 1800 респондентів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Норвегія знову посилила схему захисту переміщених осіб з України

Із 3 червня у столичній підземці змінять графік руху поїздів

Зеленський запросив прем'єра Сінгапуру на Саміт миру

Унаслідок обстрілу Станіслава Херсонської області пошкоджено пральню, будівлю ліцею - голова ОВА

На кількох напрямках фронту тривають зіткнення, ворог найактивніший на Покровському напрямку - Генштаб ЗСУ

Президенти України та Сінгапуру обговорили перспективи поглиблення двосторонніх відносин

Окупанти обстріляли Андріївку на Харківщині, постраждали 2 пенсіонери - Синєгубов

На початку тижня в більшості областей України будуть дощі, у понеділок у Карпатах грози - Укргідрометцентр

Україні потрібна підтримка країн Азії - Зеленський

Зеленський: У нас сьогодні немає якихось потужних контактів із Китаєм, цього не хоче китайська сторона

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА