12:43 23.07.2020

Кличко закликав депутатів Київради внести зміни до міських цільових програм

2 хв читати
Кличко закликав депутатів Київради внести зміни до міських цільових програм

Київська міська рада має ухвалити низку рішень, необхідних для забезпечення життєдіяльності столиці в умовах боротьби з пандемією коронавірусу, заявив мер Києва Віталій Кличко на початку засідання Київської міської ради.

За його словами, депутати мають внести зміни до міських цільових програм, зокрема для забезпечення роботи медзакладів у боротьбі з коронавірусом і щодо компенсації втрат комунальним перевізникам під час пандемії. "Йдеться передусім про зарплату столичних транспортників. І про покриття витрат підприємств, спричинених вимушеним для них карантином. Лише метрополітен, зауважу, втратив доходів під час карантину понад 620 млн грн! І на сьогодні ми не можемо залишити людей без зарплати", - зазначив мер Києва.

Він також закликав ухвалити зміни до освітньої програми з ефективності використання коштів на будівництво і ремонт садочків та шкіл і внести коригування до програми "Турбота", передусім в частині запровадження електронного квитка в столиці.

"Ми надаємо можливість пільговикам користуватися посвідченнями для проїзду в комунальному громадському транспорті до 1 січня наступного року. Доки уряд не врегулює питання компенсації за проїзд пільговиків. Це важливе рішення. І його треба ухвалити", - наголосив Кличко.

За його словами, також депутати мають розглянути питання щодо продажу через відкритий аукціон дев'яти земельних ділянок, що необхідно для наповнення міського бюджету в умовах, коли місту заблокували приватизацію об'єктів.

"Закликаю вас ухвалити нарешті рішення про підтримку столичного бізнесу. А саме - про звільнення від сплати пайової участі за розміщення літніх і сезонних майданчиків закладів громадського харчування. А також давайте серйозно ставитися до питання про підтримку вкладників "Укрбуду". У нас є проект рішення про звільнення від пайової участі об'єктів "Укрбуду". Зараз "Київміськбуд" взявся за добудову ще шести об'єктів. Це важливо, тому що тисячі людей чекають на своє житло, у будівництво якого вже вклали кошти", - сказав Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА