08:35 13.12.2019

Трамп привітав Джонсона з перемогою

2 хв читати
Трамп привітав Джонсона з перемогою

Президент США Дональд Трамп привітав прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона з передбачуваною перемогою на виборах.

"Це виглядає як велика перемога Бориса в Сполученому королівстві", - написав Трамп у своєму акаунті у Twitter.

Наразі результати підбито в 501 із 650 виборчих дільниць. Згідно з ними, консерватори змогли забезпечити собі 262 місця в парламенті, а лейбористи 175.

Раніше результати опитувань, проведених на виходах із виборчих дільниць, засвідчили, що правляча Консервативна партія Великої Британії змогла забезпечити собі більшість у Палаті громад за підсумками виборів.

Згідно з даними, оприлюдненими телеканалом Sky News, торі отримують 368 місць, Лейбористська партія Джеремі Корбіна - 191 місце. Шотландська національна партія може розраховувати на 55 місць, "Ліберальні демократи" - на 13. "Зелені" можуть отримати лише одне місце, решта 22 місця розподіляться між іншими партіями, що брали участь у виборах.

Для отримання більшості консерваторам було необхідно отримати щонайменше 326 місць у 650-місцевій нижній палаті британського парламенту.

У четвер у Великій Британії відбулися дострокові парламентські вибори. Парламент є у країні найвищим законодавчим органом. Палата громад - це нижня палата парламенту, вона формується в результаті загальних виборів на основі мажоритарної системи відносної більшості.

Джонсон має намір уже наступного тижня розглянути на засіданні парламенту питання про вихід з Євросоюзу, якщо прогнози про перемогу його Консервативної партії на парламентських виборах підтвердяться, пише в п'ятницю The Guardian.

Якщо офіційні результати підтвердять перемогу консерваторів, то парламент повернеться у вівторок з консервативним урядом, який перенесе друге читання законопроекту про угоду про вихід з ЄС на наступну п'ятницю, 20 грудня, повідомляє видання.

Джонсон наполягав, що він може домовитися про торговельну угоду після Brexit з ЄС без необхідності подовжувати перехідний період після кінця 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА