10:40 13.11.2019

Білий дім готує "агресивну" стратегію до слухань про імпічмент Трампа

2 хв читати
Білий дім готує "агресивну" стратегію до слухань про імпічмент Трампа

В адміністрації президента США активно готуються до майбутніх відкритих слухань у Конгресі щодо імпічменту Дональда Трампа, плануючи агресивну стратегію взаємодії із засобами масової інформації щодо цієї теми, повідомляє телеканал CBS News із посиланням на неназваних співробітників Білого дому.

Білий дім "даватиме агресивну відсіч на ТБ, на радіо і у друкованій пресі, за допомогою цифрових ресурсів", зокрема у Twitter, повідомили телеканалу в Білому домі.

До команди адміністрації, відповідальної за реакцію на слухання, увійдуть фахівці прес-служби, а також юридичного департаменту. Очікується, що прес-секретар Білого дому Стефані Грішем опублікує заяву за підсумками слухань.

Трамп дивитиметься слухання, цілком або частково, по телевізору, повідомляє телеканал. Водночас у Білому домі не очікують, що Трамп "сяде перед телевізором, повністю зосередившись на слуханнях".

Протягом останніх тижнів президент і високопоставлені співробітники Білого дому зустрілися зі 120 конгресменами і 42 сенаторами від Республіканської партії, щоб закликати їх виступити єдиним фронтом проти демократів, зазначає телеканал. Зокрема, двічі республіканців запрошували на кіносеанси.

Це будуть перші публічні слухання в рамках процедури імпічменту Трампа. У середу на відкритих слуханнях у комітеті з розвідки США виступить тимчасовий повірений у справах США в Україні Білл Тейлор і заступник помічника держсекретаря Джордж Кент.

Обидва вже давали свідчення в закритому режимі. Вони висловлювали стурбованість у зв'язку зі спробами адміністрації США натиснути на Україну, щоб її влада ініціювала розслідування щодо ймовірного конкурента Трампа на президентських виборах Джо Байдена і його сина Гантера.

Демократи розпочали процедуру імпічменту стосовно Трампа після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з його телефонною розмовою з президентом України Володимиром Зеленським. Під час розмови Трамп закликав Зеленського розпочати розслідування стосовно Байденів, а також щодо імовірного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА