20:09 07.06.2018

Клімкін в Анкарі обговорить із турецькою стороною звільнення політв'язнів у РФ та відновлення прав меджлісу кримськотатарського народу в Криму

1 хв читати
Клімкін в Анкарі обговорить із турецькою стороною звільнення політв'язнів у РФ та відновлення прав меджлісу кримськотатарського народу в Криму

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час робочого візиту в Анкару (Туреччина) обговорить із главою турецького МЗС Мевлютом Чавушоглу, представниками кримськотатарських організацій Туреччини та бізнесменами широкий спектр питань, зокрема звільнення політв'язнів у РФ та відновлення в правах меджлісу кримськотатарського народу в окупованому Росією Криму.

"Іфтар сьогодні розпочнеться о 20:22. Проведу його в Анкарі з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу, Мустафою-ага (уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, український парламентар Мустафа Джемілєв - ІФ), представниками кримськотатарських організацій Туреччини, урядовцями та бізнесменами... Говоритимемо про все: від звільнення наших політв'язнів Росією та поновлення меджлісу в правах в Криму до знищення російською владою Бахчисарайського палацу", - написав у своєму акаунті у Twitter П.Клімкін у четвер увечері.

Іфтар - розговіння, вечірня трапеза під час місяця Рамадан.

Як повідомлялося, глава МЗС України П.Клімкін здійснює робочий візит в Анкару (Туреччина) 7-8 червня 2018 року. За інформацією українського зовнішньополітичного відомства, візит відбудеться у рамках спільних заходів, які проводять Україна і Туреччина із вшанування 74-х роковин депортації кримськотатарського народу 1944 року.

Програмою перебування П.Клімкіна в Анкарі передбачено проведення переговорів із міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу та міністром енергетики Туреччини Бератом Албайраком.

Під час візиту заплановано інтерв'ю глави зовнішньополітичного відомства України провідним турецьким ЗМІ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА