19:19 24.02.2019

Боєць ЗС України загинув, ще двоє поранені внаслідок обстрілу бойовиків з початку доби на Донбасі

2 хв читати
Боєць ЗС України загинув, ще двоє поранені внаслідок обстрілу бойовиків з початку доби на Донбасі

У період з 00.00 до 18.00 неділі, 24 лютого, бойовики 12 разів обстріляли позиції українських військ на Донбасі, при цьому заборонене мінськими домовленостями озброєння під час цих обстрілів застосовувалося також 12 разів із загальною витратою 258 снарядів і мін калібрів 122, 120 і 82 мм, повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил (ООС).

"Внаслідок обстрілу один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув і двоє отримали поранення. Підрозділи, на які здійснювався вогневий вплив, дали противнику адекватну відповідь зі штатного озброєння, не забороненого мінськими угодами. Втрати противника уточнюються", - йдеться у зведенні станом на 18.00 неділі, опублікованому на сторінці прес-центру в соцмережі Фейсбук.

В інформації зазначається, що крім забороненого мінськими домовленостями озброєння бойовики під час обстрілів позицій ЗС України застосовували озброєння бойових машин піхоти, зенітні установки, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Так, в смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог шість разів обстріляв українські опорні пункти: двічі - з мінометів калібру 120 мм і великокаліберних кулеметів, в подальшому - з автоматичних станкових гранатометів - поблизу н.п. Водяне; двічі - з мінометів калібру 120 мм і стрілецької зброї - біля с.Лебединське; з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів - у н.п. Павлопіль; з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - у сел. Піски.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики також здійснили 6 обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил: двічі з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 і 82 мм, озброєння БМП, ЗУ-23-22, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - навколо н.п. Новозванівка; з мінометів калібру 120 мм - поблизу н.п. Золоте-4; з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП і ЗУ-23-22 - біля н.п. Катеринівка; з мінометів калібрів 120 і 82 мм, а також озброєння БМП - у н.п. Новоолександрівка; з мінометів калібру 120 мм - у н.п. Золоте-1.

"Також сьогодні вранці, приблизно о 5.00, під мінометний обстріл окупантів потрапили житлові забудови селищ Золоте і Новоолександрівка. При цьому повністю зруйновані чотири житлових будинки. Наявність постраждалих та характер руйнувань уточнюються українською стороною СЦКК і правоохоронцями", - додали в прес-центрі штабу ООС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область другий день поспіль може обійтися без відключень е/е

Глава МЗС Італії підтвердив плани передати Україні систему ППО SAMP/T

Естонія передає Україні енергоблок, який може забезпечити електроенергією близько 150 тисяч українців

Відключення світла у вівторок можуть збільшуватися за рахунок більшого обсягу обмеження е/е

Італія може передати Україні другу систему ППО SAMP/T

Суд вирішив передати столичний БФК Gulliver в управління АРМА, власник має намір оскаржити рішення

Українські прокурори повідомили про підозру 42 російським офіцерам, причетним до сексуального насильства на окупованих територіях

У Харкові спрацювала ППО, інформації про постраждалих немає

Зливові дощі на півдні Німеччини призвели до масштабних повеней, є загиблі

Унаслідок обстрілів на Дніпропетровщині пошкоджений інфраструктурний об'єкт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА