День фінансів, 19 червня: про структурні маяки від МВФ, щорічний перерахунок пенсій, пільги для електрокарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 19 червня: про структурні маяки від МВФ, щорічний перерахунок пенсій, пільги для електрокарів

426
Під кінець робочого тижня, 19 червня, хороші новини для молодих тат, власників електрокарів і навіть для пенсіонерів.
Зміна правил для мобільних операторів. Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт, який регулює відносини на ринку між державою, постачальниками і користувачами послуг. Планується, що оператор буде сам визначати, яке покоління зв’язку використовувати. При цьому абоненти не отримуватимуть небажаних смс. А за розсилку спаму передбачаються штрафи.
“Батьківська відпустка” для тат. У Верховній Раді України розробили законопроєкт, який дозволить зрівняти права чоловіків і жінок на декретну відпустку.
День фінансів, 19 червня: про структурні маяки від МВФ, щорічний перерахунок пенсій, пільги для електрокарів
Документ пропонує запровадити поняття “батьківська відпустка”: при народженні дитини – одноразова оплачувана, тривалістю до 14 календарних днів без урахування святкових і вихідних.
Пільги на ввезення електромобілів. З 1 липня, з моменту введення в дію нової редакції Митного тарифу, пільги на ввезення електрокарів продовжують свою дію. Нагадаємо, 4 червня ВР ухвалила новий закон про митний тариф. Згідно з ним, ставки ввізного мита на товари не змінюються, а передбачені тільки зміни, доповнення, уточнення кодів і описових частин окремих товарів.
Структурні маяки для України. Нова кредитна програма МВФ розрахована на 18 місяців. Кошти – 5 млрд доларів – повинні надійти в Україну чотирма траншами. Рішення про кожен наступний транш МВФ буде ухвалювати виходячи з того, наскільки виконуються критерії ефективності і структурні маяки програми.
Щорічному перерахунку пенсій бути. Поки в ПФ пояснили, чому більше не виплачують “карантинну тисячу”, обіцянку про щорічний перерахунок пенсій дав голова Мінфіну Сергій Марченко. Так, якщо вірити його словам, індексація пенсій, яка цьогоріч була проведена в квітні, буде проводитися щорічно.
Але не поспішайте сильно радіти. Одержувачів пенсій і субсидій зібралися добряче перевірити. Більше того, у Раді зареєстрували законопроєкт № 3551, яким запропонували спростити процес стягнення пенсій, субсидій та пільг, які українці могли отримати неправомірно.
Як отримувати мінімальну ціну в інтернет-магазинах. Онлайн-покупки вже давно стали частиною життя багатьох українців. Під час карантину кількість таких покупок збільшилася в рази. Щоправда, з фінансами все навпаки. Тому в новому відео на Youtube-каналі Finance.uа ми вирішили розповісти про те, як отримувати мінімальну ціну в інтернет-магазинах, використовуючи різні сервіси та інтернет-майданчики. Це справді допомагає економити.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас