Нацполіція розкрила вдвічі більше організованих злочинних груп у сфері економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацполіція розкрила вдвічі більше організованих злочинних груп у сфері економіки

Кримінал
302
Нацполіція розкрила вдвічі більше організованих злочинних груп у сфері економіки – вдвічі більше порівняно з минулим роком.
Про це під час відеоселекторної наради повідомив заступник голови Нацполіції – начальник Департаменту захисту економіки Ігор Купранець, передає прес-служба Нацполіції України.
Зокрема, він зазначив, що увагу співробітників обласних підрозділів захисту економіки акцентовано саме на виявленні правопорушень у сфері бюджетних коштів та посадових злочинах.
“Ми дуже жорстко реагуємо, щоб матеріали не лежали без руху тривалий час і їм приділялася належна увага”, – зазначив Ігор Купранець.
Також він підкреслив необхідність вивчення кожного матеріалу в кримінальних провадженнях, відкритих за фактами порушень у сфері економіки. Контроль з боку начальників главків поліції на місцях спільно з керівниками управлінь захисту економіки і слідчих підрозділів зробить розслідування цих правопорушень більш ефективним.
Всього, за словами Ігоря Купранця, Департаментом захисту економіки виявлено понад 1900 кримінальних правопорушень у сфері економіки.
Крім того, протягом січня-лютого цього року до суду направлено матеріали кримінальних проваджень стосовно 20 організованих злочинних груп у сфері економіки.
“На сьогоднішній день організовані групи ідуть за “важкими” статтями, які пов’язані з бюджетом і хабарництвом. Ми відійшли від так званих “галочних” показників. Натомість більший акцент приділяємо бюджетними коштами. Я акцентую увагу на тому, що справи повинні йти в суд. Водночас слід визначити конкретні терміни, провести ревізію матеріалів кримінальних проваджень, які перебувають у слідстві, щоб ми могли планувати надалі закінчення розслідування цих матеріалів”, – зазначив Ігор Купранець.
Голова Національної поліції України Сергій Князєв підтримав цю пропозицію, визначивши двотижневий термін для проведення ревізії матеріалів кримінальних проваджень за “економічними” правопорушеннями.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас