Пітер Гарнрі: «найсмачніші» A-акції Китаю, які тепер доступні для всіх інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пітер Гарнрі: «найсмачніші» A-акції Китаю, які тепер доступні для всіх інвесторів

Фондовий ринок
385
Китай демонструє найбільший в поточному столітті економічне зростання, і інвестори дуже хочуть отримати до нього доступ через ринки капіталу.
Інвестори останнім часом не нарощували позиції за китайськими акціями, однак з огляду на нещодавнє включення китайських А-акцій в індекс біржових ринків країн з економікою, що розвивається, інтерес до цих акцій зростає.
Зараз дуже цікавий період: не так давно А-акції були включені в індекс біржових ринків країн з економікою, що розвивається (індекс MSCI Emerging Markets).
Також нещодавно регулюючі органи збільшили в чотири рази щоденну квоту, доступну для торгів через програму Stock Connect. Доступ до цих акцій буде здійснюватися через програму Hong Kong Stock Connect – спільний проект фондових бірж Гонконгу, Шанхаю і Шеньчженя, який дозволяє міжнародним інвесторам і інвесторам з материкового Китаю торгувати цінними паперами на ринках обох сторін.
Китай озвучив свої плани стати світовою наддержавою протягом наступних 30 років і обігнати США.
Оскільки китайські ринки капіталу відкриті, глобальні інвестори можуть взяти участь в тому, що, можливо, стане найбільшим перетворенням століття, оскільки Китай прискорює зростання за рахунок продуктивності, зосереджується на інноваціях, дослідженнях і розробках.
Минулого року китайські компанії обігнали Японію, ставши другою за величиною в світі по реєстрації патентів згідно з даними Всесвітньої організації інтелектуальної власності.
З такою тенденцією Китай наздожене США протягом 3 років. Будь-який інвестор, який має дефіцит ваги в Китаї в найближчі роки, значно перевершить світові індекси акцій, особливо якщо китайські акції будуть більш широко включені в глобальні індекси після декількох років недостатньої присутності.
Демографічні зрушення і зростаюча економіка створили величезну хвилю споживчих витрат в урбаністичному Китаї і будуть продовжувати це робити.
Це означає, що середній клас у Китаї зросте з 12% населення в 2009 році до 73% до 2030 року, спровокувавши попит на робочі місця, освіту, нерухомість і послуги, підвищивши купівельну спроможність.
Публічні компанії споживчого сектора зі світовим баченням і високим рівнем автоматизації, компанії з електронної комерції, висококласні виробничі компанії і медичні компанії могли б стати хорошим вибором для інвесторів, в яких можна знайти переможців споживчих апетитів у Китаї.
Серед усіх сегментів, стійке зростання показує охорона здоров’я і споживчий сектор, які підвищують свої послуги і продукти до рівня преміум-класу.
ТОП-5 компаній А-акцій
Фондовий ринок материкового Китаю дорожчий, ніж світовий фондовий ринок, і торгується з премією в 10%. На перший погляд здається, що це має відлякати глобальних інвесторів, але можливості, що відбуваються в Китаї, набагато ширші і цікавіші, ніж у більшій частині розвиненого світу.
А-акції нададуть інвесторам доступ до компаній, які не заявлені в списку Гонконгу або США.
  • Focus Media
Це швидко зростаюча компанія, що управляє найбільшою в країні мережею зовнішньої реклами з доходом 1,83 млрд дол. і чистим прибутком в 853 млн дол. за останні 12 місяців.
З п’яти зазначених акцій Focus Media домоглася кращих результатів, забезпечивши 906% загального прибутку в доларах США за останні п’ять років. Акції котируються на Шеньчженьській фондовій біржі.
  • Kweichow Moutai
Kweichow Moutai – найбільша в Китаї і третя за величиною в світі компанія з виробництва напоїв, ринкова вартість якої становить близько 130,3 млрд євро.
Компанія виробляє і продає маотайський лікер і інші напої та продукти. Виручка становить 8,6 млрд дол. з чистим прибутком в 4,4 млрд дол за останні 12 місяців. За останні п’ять років акції зросли на 411% в доларах США. Акції котируються на Шанхайській фондовій біржі.
  • Hangzhou HikVision Digital Technology
Hangzhou HikVision Digital Technology є найбільшим в країні виробником і постачальником продуктів відеоспостереження з доходом в 6,6 млрд дол., чистим прибутком у розмірі 1,5 млрд дол.
За останні 12 місяців ринкова вартість 47,1 млрд євро.
Протягом останніх восьми років компанія показує швидке зростання + 25%. Компанія має конкурентну перевагу в налаштуванні рішень для клієнтів. Акції котируються на Шеньчженьській фондовій біржі.
  • Yunnan Baiyao
Велика фармацевтична компанія з доходом в 3,7 млрд дол. США, чистий прибуток – 473 млн дол. США, ринкова вартість – 14,7 млрд євро.
Компанія виробляє і продає традиційні китайські медичні товари на внутрішній ринок і протягом багатьох років підтримує органічні темпи зростання в розмірі 10% річних. Акції котируються на Фондовій біржі Шеньчженя.
  • Foshan Haitian Flavouring & Food
Найбільший виробник соєвого соусу в світі з доходом $2,3 млрд. Чистий прибуток – 547 млн ​​доларів, ринкова вартість – 28,2 млрд євро. Акції котируються на Шанхайській фондовій біржі.
Пітер Гарнрі, глава департаменту зі стратегії акцій інвестиційного банку Saxo Bank
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас