День фінансів, 7 березня: 4 причини зміцнення гривні, ціни на подарунки до 8 Березня, 75 «втомлених» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 березня: 4 причини зміцнення гривні, ціни на подарунки до 8 Березня, 75 «втомлених»

1032
У передсвятковий четвер 7 березня, на подив було багато достойних новин:
Гривня міцнішає. НБУ пояснює чому. Нацбанк назвав чотири причини різкого зміцнення гривні. «Зазначені фактори забезпечують переважання пропозиції валюти над попитом на міжбанківському валютному ринку. Водночас приплив іноземного капіталу в державні цінні папери, який спостерігався з середини січня, на сьогодні сповільнився і не відіграє значної ролі в зміцненні курсу гривні», – йдеться в повідомленні НБУ.
8 Березня вже завтра. До чого готувати гаманець. Традиційно чоловіки вибирають в якості подарунка жінкам до 8 Березня квіти і цукерки. ЗМІ підрахували, скільки доведеться витратити завтра на пристойний букет і якісний шоколад.
«Втомлені» і не дуже мости столиці. Результати перевірки технічного стану мостів і переходів шокують. У Києві вже 75 мостів і шляхопроводів перебувають в передаварійному стані. Три з них – в дуже «втомленому». Кличко розповів, як мають намір це міняти.
Невигідні умови. Укрзалізниця понад півтора місяці не може закупити дизельне пальне через відсутність інтересу у компаній-постачальників. Останній тендер, оголошений ще 22 грудня 2018 року, досі не відбувся через відмову компаній-постачальників брати участь у торгах. У компаніях прокоментували свої позиції.
Якщо важлива кожна хвилина. Мінінфраструктури опублікувало рейтинг пунктуальності авіакомпаній України за лютий. Скажемо відразу, змінився лідер рейтингу – йому вдалося виконати вчасно 90,3% своїх рейсів. Про нього, і про інших учасників рейтингу.
Медкарти всім. Електронні. В електронній системі охорони здоров’я в тестовому режимі з 1 березня запрацювала електронна медична карта. Лікарі будуть вносити дані про звернення пацієнтів з використанням сучасної міжнародної класифікації кодування ICPC-2. Вже з 1 травня 2019 року ведення запису візиту пацієнта в електронній системі стане обов’язковим.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас