11:18 22.12.2020

Зеленський створив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва на чолі зі Свириденко

2 хв читати
Зеленський створив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва на чолі зі Свириденко

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №582/2020 "Про Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва" і затвердив її положення, повідомляє прес-служба Офісу президента у вівторок.

Згідно з документом, цей консультативно-дорадчий орган при президентові України створюється з метою сприяння налагодженню конструктивної взаємодії органів державної влади й суб'єктів малого підприємництва та їхніх громадських об'єднань.

Головою Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва Зеленський призначив заступника керівника Офісу президента України Юлію Свириденко. Вона має у п'ятиденний термін внести пропозиції щодо персонального складу Ради.

Згідно з інформацією, в Офісі президента відбулося перше засідання Ради. Участь у ньому взяв керівник Офісу Андрій Єрмак. Він представив свого нового заступника - Свириденко, яка координуватиме роботу створеної ради.

Єрмак закликав учасників максимально швидко організувати роботу органу і в короткі терміни опрацювати пропозиції та підготувати рішення щодо вирішення проблемних питань малого підприємництва. Ці пропозиції будуть передані для розгляду Національній раді реформ при президентові України.

За його словами, є проблеми, які потребують негайного вирішення, а також питання на перспективу, зокрема впровадження новацій, диджиталізація послуг тощо.

Єрмак зазначив, що має бути побудований ефективний діалог із підприємцями для виправлення помилок і напрацювання конструктивних рішень. "Тут немає жодної політики - лише побудова сильної економіки. Без малого і середнього бізнесу це неможливо зробити... Є запит суспільства, щоб була справедливість для всіх", - зазначив він.

Свириденко зазначила, що персональний склад Ради допрацьовується і буде незабаром затверджений. "Важливо, що це початок широкого діалогу із залученням підприємців зі всіх областей. І головне, що ми почуємо реальну економічну - незаполітизовану - проблематику, яка дасть нам змогу ініціювати відповідні зміни до законодавства й напрацювати їх разом із депутатами, щоб були ухвалені відповідні законопроекти чи відповідні постанови Кабміну", - сказала вона.

Заступник голови Виконавчого комітету реформ Олександр Ольшанський зауважив: "Хочемо почути пропозиції, насамперед від організацій ФОП, які уособлюють мале та мікропідприємництво в Україні. Ми хочемо послухати, що їх не влаштовує в наявній системі".

За словами Свириденко, в Україні майже 1,8 млн малих підприємців, тому дуже важливо почути їхні реальні проблеми та допомогти їх вирішити.

"Рада працюватиме як дорадчий орган в Офісі президента на регулярній основі. Ми кожного місяця збиратимемося для того, щоб дивитися, чи є в нас прогрес. Я гадаю, що в такому постійному діалозі ми зможемо напрацювати реальні рішення, які допоможуть розвитку тих, хто самозайнятий", - резюмувала вона.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА