12:26 16.04.2018

Розвідка штабу АТО повідомила про активізацію флоту РФ в Азовському морі

3 хв читати
Розвідка штабу АТО повідомила про активізацію флоту РФ в Азовському морі

Розвідка штабу антитерористичної операції відзначає активізацію діяльності кораблів Берегової охорони Прикордонної служби ФСБ і Чорноморського флоту ВМФ РФ в акваторії Азовського моря, пов'язує це із затриманням риболовецького судна "Норд" і попереджає українських рибалок про можливі провокації і затриманнях російською стороною.

Як повідомляється на сторінці прес-центру штабу АТО в соцмережі Facebook, в Азовському морі відзначається проведення ряду заходів щодо посилення угруповання РФ кораблями і допоміжними судами.

"Ймовірно, основною метою таких дій можуть бути симетричні заходи на затримання Державною прикордонною службою України в акваторії Азовського моря риболовецького судна "Норд", - йдеться в повідомленні.

"Беручи до уваги це, штаб АТО попереджає українських рибалок, які здійснюють рибний промисел в акваторії Азовського моря, про можливі провокації з боку РФ, наслідком яких може стати затримання українських риболовецьких суден. Штаб АТО також не виключає підготовку подібних провокацій і в акваторії Чорного моря ", - заявляють в штабі.

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки – Керч) із 10 членами екіпажу на борту.

Капітану судна В.Горбенку інкримінується ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни).

Херсонський міський суд 6 квітня обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.). Адвокати внесли гроші і 10 квітня В.Горбенка звільнили з-під варти.

Пізніше капітана повідомили про підозру у вчиненні ще одного злочину – за ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Херсонський міськсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Іншим членам екіпажу інкримінується ч. 2 ст. 204 КУпАП (незаконне перетинання кордону), санкція – штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту. Приморський райсуд Маріуполя (Донецька область) постановив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

7 квітня стало відомо, що члени екіпажу судна "Норд" не повернулися на сейнер і розмістилися в готелі. Увечері того ж дня команда судна невдало спробувала полишити територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.) "Вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального консульства РФ під прикриттям свого імунітету", - повідомляла Державна прикордонна служба України.

За спробу порушення державного кордону щодо осіб складено протоколи за ч.1 ст.204-1 КУпАП (перетинання або спроба перетину держкордону України будь-яким способом поза пунктами пропуску через держкордон або в пунктах пропуску через держкордон України без відповідних документів або c документами, що містять недостовірні відомості про особу, або без дозволу відповідних органів влади - тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до 15 діб).

10 квітня члени екіпажу сейнера з'явилися на допит в ГУ СБУ в Криму як свідків у справі щодо капітана судна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

"Енергоатом" на 10 днів раніше вивів із планового ремонту блок АЕС 1000 МВт

Макрон про відправлення інструкторів в Україну: Ми хочемо мати коаліцію, і багато хто з наших партнерів уже дав свою згоду

Макрон: Сподіваюся, ми зможемо домовитися на рівні країн БРІКС про підвалини довгострокового миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА