15:33 08.07.2019

Після голосування за Виборчий кодекс ВР у четвер розгляне низку законопроектів і проведе позачергове засідання

2 хв читати
Після голосування за Виборчий кодекс ВР у четвер розгляне низку законопроектів і проведе позачергове засідання

Верховна Рада через майже місяць розгляду поправок до проекту Виборчого кодексу проголосує за документ у четвер, 11 липня, після чого розгляне низку інших законопроектів.

"За нашим підрахунком і за тими темпами, якими ми йдемо, ми можемо вийти на ухвалення рішення в четвер, 11 липня. Порадившись із комітетом, я передбачаю, що ми зможемо вийти на ухвалення рішення 11 липня об 11:00. І у мене є заклик до всіх народних депутатів і особливо до голів фракцій, щоб ми могли максимально мобілізувати цього дня всіх народних депутатів", - сказав Парубій на погоджувальній раді парламенту в понеділок.

Він зазначив, що також цього дня буде низка інших питань на порядку денному.

За словами спікера, парламентарі мають розглянути законопроект про соціальні гарантії для заручників (№8205), проекти законів про внесення зміни до деяких законодавчих актів щодо виконання військового обов’язку та проходження військової служби, про військове капеланство (№10244-1), про повну загальну середню освіту.

Крім того, Парубій додав, що ВР має намір розглянути зміни до державного бюджету в частині збільшення видатків для реструктуризації у вугільній промисловості, а також скасувати правку в законі про альтернативні джерела енергії, яка обмежує використання сонячних батарей малим і середнім бізнесом.

Спікер також заявив, що в четвер народні депутати можуть проголосувати за призначення нового міністра закордонних справ України, якщо напередодні в середу комітет із закордонних справ дасть відповідний висновок із кадрового питання.

Водночас він нагадав, що між ранковим і вечірнім пленарними засіданнями Верховної Ради в четвер відбудеться позачергове засідання парламенту, яке розпочнеться о 14:15.

Згідно з інформацією на сайті ВР, розпорядження щодо проведення позачергового засідання Парубій підписав на підставі 158 підписів народних депутатів під ініціативою провести таке засідання.

У порядку денному - законопроекти про посилення відповідальності за злочини проти малолітніх і неповнолітніх та про створення Єдиного реєстру педофілів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА