11:09 03.11.2018

Порошенко: Для України дуже важлива підтримка Туреччиною кримських татар

2 хв читати
Порошенко: Для України дуже важлива підтримка Туреччиною кримських татар

Для України важливі підтримка Туреччиною українського суверенітету і захист кримських татар, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Нам дуже важлива тверда і принципова позиція Туреччини щодо підтримки суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави. Чітка позиція щодо невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією, підтримка наших братів – кримських татар, надання їм захисту та чіткої координації дій, включаючи спільні позиції в міжнародних організаціях", – сказав П.Порошенко під час виступу в Стамбульському університеті в суботу, який транслювали на сторінці президента в соцмережі "Фейсбук".

Крім того, за інформацією прес-служби президента України, П.Порошенко відзначив зростаючий товарообіг між Україною і Туреччиною. "Щороку товарообіг між нашими країнами зростає на 20% і є надія, що в 2018 році він може, нарешті, досягти цифри 4 млрд (дол. – ІФ). Щороку на 20% зростає кількість туристів, які приїжджають з України до Туреччини. І цього року може досягти від 1,3 млн до 1,5 млн туристів", – сказав український президент.

За його словами, Туреччина була однією з перших країн, з якою Україна ввела не просто безвізовий режим, а надала можливість українським і турецьким громадянам відвідувати обидві країни за ID-картками.

"Дуже приємно, що ми бачимо не лише українських туристів на пляжах Анталії і Бодрума, на вулицях Стамбула й Анкари. Але і турецьких туристів ми постійно бачимо на вулицях Києва, Одеси, Львова, Дніпра, Харкова і по всій Україні. Це є яскравим свідченням того, що нашим громадянам дуже комфортно, коли ми демонструємо такі потужні темпи розвитку", – зазначив П.Порошенко.

Він також повідомив, що зараз у Туреччині у сфері освіти працює 62 українці, і величезна кількість українських студентів, які вивчають турецьку мову.

Ректор університету Махмут Ак оголосив про присвоєння П.Порошенку звання почесного доктора політичних наук. Главі Української держави вручили відповідний сертифікат і докторську мантію.

Як повідомлялося, П.Порошенко 2-4 листопада перебуває з офіційним візитом у Туреччині.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА