Гривня очолила список валют, що найбільше зміцнилися щодо долара з початку року - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня очолила список валют, що найбільше зміцнилися щодо долара з початку року - Bloomberg

Валюта
1904
Українська гривня очолила список валют, які найбільше зміцнилися до долара з початку 2018 року, хоча валюти низки інших країн знецінювалися, повідомляє Bloomberg.
Цього року гривня зросла на 7,6% по відношенню до долара, випередивши грузинський ларі і колумбійський песо.
Заступник голови Національного банку України Олег Чурій сказав 8 червня в інтерв’ю агентству, що ключовим у питанні зміцнення валюти є зменшення залежності від короткострокового капіталу для фінансування дефіциту поточного рахунку.
“Це досить небезпечно, бо, якщо є негативні настрої, інвестори просто залишають ринок, і це чинить величезний тиск на грошово-кредитну політику і обмінний курс”, – заявив він.
Агентство відзначає, що в України, яка входить в п’ятірку найбільш вразливих ринків, що розвиваються, є низка проблем. Зокрема, у неї низький обсяг золотовалютних резервів, високий рівень корупції та великий державний борг. Тримати під контролем державні фінанси допомогла програма співпраці з Міжнародним валютним фондом, надання чергового траншу в рамках якої наразі затримується.
Агентство відзначає, що навряд чи найближчим часом Нацбанк знизить процентну ставку, яка зараз становить 17%. За словами Чурія, в НБУ не бачать такої можливості до появи тенденції до зниження інфляції. Він додав, що знизити її вдасться до середини наступного року.
Офіційний курс гривні до долара на 13 червня, встановлений на рівні 26,0874 грн/долар, до євро – на рівні 30,7519 грн/євро.
Згідно з аналітичним оглядом інвестбанку Goldman Sachs, на відміну від минулого року, в цьому гривня взяла курс на зміцнення з самого початку. Аналітики прогнозують зростання курсу нацвалюти в перспективі 12 місяців і до кінця 2018 року до 24,8 грн/долар.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас