День фінансів, 27 грудня: публікація курсу по-новому, пенсійний калькулятор, оновлене трудове законодавство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 грудня: публікація курсу по-новому, пенсійний калькулятор, оновлене трудове законодавство

853
П’ятниця, 27 грудня: про плани та очікування українців:
Чого чекають українці від курсу долара в 2020 році? Половина опитаних (52%) вважають, що курс гривні до долара в 2020 році буде стабільним, а 36% переконані, що цього не станеться. Про це свідчать дані опитування фонду “Демократичні ініціативи” та Центру Разумкова. У своїх прогнозах на 2020 рік громадяни впевнені щодо зростання інвестицій в Україні.
В уряді планують знизити рівень безробіття на чверть. Кабінет Міністрів України очікує, що рівень офіційного безробіття в Україні скоротиться до 6% до 2022 року. Зараз він становить 8,5%.
МВС хоче підвищити штрафи за порушення ПДР. Пропонується збільшити розміри штрафів за низку адміністративних правопорушень: за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більш ніж на 50 км/год – 3400 грн (зараз 510 грн). Коли водій залишив місце ДТП – 3400 грн (зараз – 255 грн). І передбачити можливість позбавлення права керування транспортними засобами на строк 6 місяців; за водіння авто особою, яка не має на це права – 10 200 грн.
Про день насущний:
Уряд схвалив законопроєкт про працю. За словами прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, оновлене трудове законодавство має сприяти розвитку і появі нових робочих місць в Україні. Зокрема, у своїй програмі дій уряд планував створити 1 мільйон нових робочих місць протягом наступних 5 років.
НБУ починає по-новому публікувати курс гривні до інших валют. Національний банк затвердив перелік іноземних валют, за якими буде встановлено офіційний курс гривні і розраховуватиметься облікова ціна банківських металів. На щоденній основі офіційний курс гривні буде розраховуватися до валют, що входять до 1 групи Класифікатора іноземних валют, а також валют, емітентами яких є країни з ТОП-30 найбільших торговельних партнерів України за попередній рік.
Кабмін скасував обмеження монетизації пільг на комуналку. З 1 січня пільгові категорії українців зможуть у будь-який час перейти на готівкову грошову форму виплат на житлово-комунальні послуги. Раніше Мінсоцполітики ініціювало зміни, які дозволять пільговикам переходити на готівкову форму протягом усього опалювального сезону, а не обмежуватися датою до 15 жовтня.
Пенсійний калькулятор. Для прогнозного розрахунку майбутньої пенсії впроваджено новий електронний сервіс Пенсійний калькулятор. Він дозволяє розрахувати пенсію за віком. При розрахунку страхового стажу та заробітної плати використовуються дані, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України. Результати попереднього розрахунку розміру пенсії зберігаються в особистому кабінеті користувача на веб-порталі електронних послуг ПФ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас