12:40 18.07.2019

Більш як половина українців за розв’язання конфлікту на Донбасі шляхом повернення непідконтрольних територій до складу України - опитування КМІС

2 хв читати
Більш як половина українців за розв’язання конфлікту на Донбасі шляхом повернення непідконтрольних територій до складу України - опитування КМІС

Більш як половина населення України підтримує врегулювання конфлікту на Донбасі шляхом повернення непідконтрольних територій до складу України, найбільш реалістичні рішення для встановлення миру, на думку українців, пропонує партія "Слуга народу", свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Згідно з оприлюдненими на сайті КМІС даними, 53,2% хотіли б розв’язання конфлікту на Донбасі шляхом повернення непідконтрольних територій до складу України з тими самими правами, які отримають інші регіони після реформи з децентралізації. Ще 20,6% - за надання автономії цим територіям у складі України. 5,7% респондентів підтримують ізоляцію територій. За повернення території військовим методом виступають 4,7% респондентів.

Водночас, на запитання "Якби для припинення бойових дій і мирного врегулювання конфлікту на Донбасі потрібно було надати автономію в складі України непідконтрольним територіям Донецької і Луганської областей (ДНР і ЛНР), підтримали б ви таку пропозицію?" 48,2% опитаних відповіли ствердно, 33,1% не підтримали б таку ініціативу.

На думку респондентів (можна було вибирати до трьох відповідей), серед політичних сил найбільш продумані й реалістичні рішення для припинення військового конфлікту на Донбасі та встановлення миру пропонують партії "Слуга народу" (23,8%), "Опозиційна платформа - За життя" ( 15,1%), "Батьківщина" (5,5%). Інші партії не набирають 5% підтримки ("Сила і честь" - 4,8%, "Опозиційний блок" - 4,4%, "Європейська солідарність" - 4,2%).

КМІС з 5 до 15 липня провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв'ю опитано 2000 респондентів, які проживають у 125 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за триступінчатою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому щаблі, яка репрезентативна для населення України старше за 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА