17:56 27.05.2020

Українські банки відзначають відсутність проблем із готівковою валютою

2 хв читати
Українські банки відзначають відсутність проблем із готівковою валютою

Українські банки відзначають відсутність проблем із готівковою валютою в касах відділень із моменту поновлення її видачі у квітні, повідомили банки агентству "Інтерфакс-Україна".

"У банку "Південний" дефіциту готівкової валюти немає, ми задовольняємо запити клієнтів у валюті в необхідному обсязі. Операції з продажу готівкового долара також здійснюються без додаткових обмежень", - повідомив директор департаменту мережі та роздрібного продажу банку "Південний" Сергій Новошицький.

Як повідомили у прес-службі Ощадбанку, фінустанова не обмежує операції з готівковою валютою, а при купівлі клієнтом значної суми можливе попереднє замовлення у відділенні.

ПриватБанк відновив припинену у квітні видачу готівкової валюти у всіх відділеннях. Водночас у прес-службі фінустанови уточнили, що для купівлі, зняття з рахунку або отримання валютного переказу без попереднього замовлення діє обмеження у $300. При цьому на продаж валюти населенням воно не поширюється.

"Операції з купівлі-продажу іноземної валюти здійснюються в рамках чинного законодавства і в межах обсягу залишків готівкової валюти в касі конкретної установи банку", - зазначили в Укрексімбанку.

Згідно з повідомленням прес-служби фінустанови, банк не вводив обмеження з видачі готівки відповідно до умов договорів, а в разі дострокового розірвання договору з ініціативи клієнта, або зняття великої суми з поточного рахунку, клієнт надає попередню заявку на отримання необхідної суми. Уточнюється, що в такому випадку, банк протягом 1-2 днів, забезпечить потреби клієнтів у необхідних обсягах.

Як повідомлялося, у березні низка банків перестала видавати готівкову валюту. Нацбанк зазначав, що проблема з дефіцитом готівкового долара та євро виникла у зв'язку з припиненням авіасполучення через спалах коронавірусу, оскільки раніше вона завозилася літаками із-за кордону.

Із метою підкріплення кас банків готівковою валютою Нацбанк організував три операції з обміну готівкового долара та дві - євро, на яких реалізував загалом $551,5 млн і EUR41,2 млн, причому на останніх аукціонах пропозиція валюти перевищувала попит.

Банк "Південний" із 31 березня відновив для клієнтів можливість купівлі у касах відділень готівкових доларів США, у квітні Укрексімбанк також відновив операції з готівковою валютою, а ПриватБанк з 2 квітня відновив видачу готівкової валюти з карт і рахунків, а також переказів за попереднім замовленням онлайн, водночас клієнти банку могли купити валюту лише за допомогою програми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

"Метінвест" у рамках "Сталевої мрії" представив проєкт відновлення мікрорайону в Бахмуті

Війна знищила близько 30% потенціалу українського агросектору, 20% сільгоспземель - під окупацією - Мінагрополітики

Дефіцит електроенергії зберігається більшу частину доби понеділка - "Укренерго"

Гендиректор Федерації роботодавців: На кожному нашому підприємстві - близько 10% мобілізованих співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА