19:04 26.05.2019

Вандали пошкодили скло на пішохідно-велосипедному мосту, відкритому до Дня Києва

3 хв читати
Вандали пошкодили скло на пішохідно-велосипедному мосту, відкритому до Дня Києва

У Києві вандали пошкодили дві секції скла на пішохідно-велосипедному мосту між Володимирською гіркою і Аркою дружби народів, повідомив мер міста Віталій Кличко.

"Сьогодні, кілька годин тому, раптом тріснуло скло на двох фрагментах скляної підлоги. Просто так, з огляду на його товщину і характеристики, трапитись це не могло. Основна версія, яка розглядається - акт вандалізму. Не виключено, що механічне пошкодження могло статися знизу скла (моста). Розглядається версія того, що стріляли", - написав міський голова на своїй сторінці в Фейсбук у неділю ввечері.

Градоначальник столиці заявив, що винні понесуть покарання.

"Сказати, що я збентежено злий - нічого не сказати! Я знаю, що є багато недоброзичливців того, що в Києві відбуваються позитивні зміни. Але такі диверсії - це кримінал. І будуть мати жорстку відповідь. Звернувся до правоохоронних органів терміново з'ясувати причини і дати правову оцінку тому, що сталося", - написав Кличко.

Як повідомлялось, 25 травня Кличко відкрив пішохідно-велосипедний міст між Володимирською гіркою і Аркою дружби народів і привітав киян з Днем Києва.

"Сьогодні ми відкриваємо в столиці дійсно унікальний об'єкт! Пішохідно-велосипедний міст, що з'єднує парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів. Цей міст планували побудувати ще понад 100 років тому, а ми це зробили!", - сказав Кличко на відкритті об'єкта.

Активне будівництво тривало 5 місяців. Над зведенням моста працювали близько тисячі будівельників і фахівців.

"Я практично щодня приїжджав сюди, перевіряв, як йдуть роботи. І спостерігав як вимальовується ця краса, яку ми бачимо сьогодні. Були, звичайно, і маніпуляції навколо цього об'єкта, розмови потрібен-не потрібен, такий-не такий. Але, я переконаний: це буде одна з найкрасивіших і популярних локацій столиці! Точно можу сказати, що раніше подібних проектів в Україні не втілювали!"- додав він.

Довжина мостового переходу - майже 212 метрів, виконаний він з бетону і скла. Покриття - з гусасфальту. Вага металоконструкцій - 460 тонн. Тільки центральна частина мосту (довжиною 63 м) важить 125 тонн. Її піднімали і встановлювали 3 доби. Міст спирається на 4 опори - дві проміжні, на яких він змінює напрямок, і дві опори обабіч мосту. Висота найвищої опори 32 м, найнижчої - 22 м.

Вартість будівництва самого моста - 275 млн грн.

"Усі витрати будуть перевірені, як ми це робимо на інших об'єктах. І Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, і Контрольно-ревізійним управлінням", - підкреслив мер.

На міцність скло градоначальник Києва перевірив спільно з братом, ексчемпіоном світу Володимиром Кличком. Вони обидва кілька разів підстрибнули, продемонструвавши, що скляна підлога витримує навантаження. Всього ж, запевнив мер, 1 кв. м такої скляної підлоги витримує навантаження в 1150 кг.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА