Міжбанк: Нацбанк не буде протистояти зростанню котирувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: Нацбанк не буде протистояти зростанню котирувань

Валюта
1876
Вівторок на валютному ринку пройде дуже цікаво і з активним зростанням обсягів операцій. За нашими прогнозами, статистика міжбанку зросте як мінімум до $220-270 млн при укладенні до 510-650 угод. Причинами такого збільшення ринку будуть два фактори:
1) Вихід на торги всього відкладеного попиту і пропозиції по долару, які виникли у українських клієнтів через вихідний понеділок у США (відзначали День Ветеранів). Через те, що американські банки не працювали – український міжбанк працював на умовах ТОМ (розрахунки в гривні сьогодні, поставка долара – завтра). Це не популярний формат розрахунків серед наших компаній і тому вони просто перенесли свої операції по долару відразу на сьогодні;
2) Проведення сьогодні аукціону Мінфіну з розміщення гривневих і валютних ОВДП. Пропонується облігацій на 3,3 млрд гривень за номіналом і на $300 млн. За термінами та прибутковістю це досить привабливі папери для інвесторов. Особливо на 1064 дні в гривні на 2,5 млрд і на $300 млн на 764 дні. Це активізує нерезидентів і місцевих гравців у частині продажу та купівлі валюти на торгах під це розміщення Мінфіну.
НБУ намагатиметься викупити максимальний обсяг пропозиції долара на міжбанку у нерезидентів через Matching, що утримає курс від серйозного просідання. У разі ж зростання котирувань (якщо раптом українські та іноземні покупці валютних облігацій вирішать не заводити долар з-за кордону, а купити її на нашому міжбанку) – Нацбанк не буде витрачати резерви, а просто спостерігатиме за цим збоку і в такий спосіб не буде протистояти зростанню котирувань.
Готівковий ринок, як і раніше, «житиме своїм життям» і з огляду на обмежений попит на валюту з боку населення – особливо піднімати цінники в обмінниках не буде навіть в разі, якщо котирування міжбанку підуть вгору на діях окремих великих покупців валютних облігацій.
Ми очікуємо на сьогодні значне зростання обсягів торгів зі спробами ситуативно погойдати котирування за рахунок диспропорцій по попиту і пропозиції з боку нерезидентів і місцевих гравців протягом сесії. За нашим прогнозом коридор по долару на вівторок складе 24,40-24,65 гривень і обвалу котирувань не буде. Навіть якщо нерезиденти та українські покупці ОВДП активно продаватимуть валюту під аукціон – весь надлишок долара буде викуповувати Нацбанк, що і підстрахує його курс на торгах.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,49 / 24,51
євро – 27,02 / 27,04
російський рубль – 0,3834 / 0,3842
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас