08:05 09.04.2020

Пакет допомоги ЄС в боротьбі проти Covid-19 у світі перевищить 20 млрд євро

2 хв читати
Пакет допомоги ЄС в боротьбі проти Covid-19 у світі перевищить 20 млрд євро

Євросоюз запускає програму допомоги країнам-партнерам у боротьбі з пандемією коронавірусу і його наслідками - "Team Europe", оголосив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

"Мета полягає в тому, щоб допомогти найбільш уразливим країнам, зокрема, в Африці, сусіднім з ЄС державам, а також країнам в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, в Латинській Америці і Карибському басейні", - сказав Боррель на прес-конференції в Брюсселі, переданій відеозв'язком, після відеонаради міністрів ЄС, що відповідають за розвиток.

"Підхід "Team Europe", - пояснив високий представник ЄС із закордонних справ, - об'єднає ресурси ЄС, його держав-членів і фінансових установ, зокрема, Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку".

Боррель нагадав, що Європейська комісія і Європейський інвестиційний банк вже пообіцяли більше 15,6 млрд євро з існуючих ресурсів на зовнішньополітичну діяльність ЄС.

"І завдяки сьогоднішнім зобов'язанням держав-членів ЄС і Європейського банку реконструкції і розвитку ми отримаємо понад 20 млрд євро", - додав глава європейської дипломатії.

У Брюсселі зазначають, що пріоритетними об'єктами цієї допомоги будуть люди, що піддаються найбільш високому ризику, зокрема діти, жінки, люди похилого віку та інваліди, а також мігранти, біженці, внутрішньо переміщені особи та представники приймаючих їх спільнот.

Пакет допомоги буде зосереджений на терміновому реагуванні на кризу в галузі охорони здоров'я та похідних від нього гуманітарних потреб; зміцненні систем охорони здоров'я, водопостачання та санітарії, а також потенціалу і готовності країн-партнерів до боротьби з пандемією; пом'якшення безпосередніх соціальних і економічних наслідків, включно з підтримкою приватного сектора з акцентом на малі й середні підприємства і урядові реформи щодо скорочення бідності, зазначають в Європейській зовнішньополітичній службі.

У минулий вівторок голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила про рішення ЄС виділити більше 15 млрд євро на допомогу в боротьбі проти коронавірусу Covid-19 в усьому світі.

"Ми впораємося з пандемією тільки шляхом всебічної скоординованої реакції. Ось чому ми повинні підтримувати наших партнерів. (...) Це в наших інтересах бути впевненими, що боротьба проти вірусу бере гору в усьому світі. З цієї причини Європейський союз гарантує більше 15 млрд євро, щоб допомогти нашим партнерам у світі боротися проти коронавірусу. І ще додатково надійдуть гроші від наших національних урядів в істинному європейському дусі", - сказала глава Єврокомісії у відеозаяві.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА