07:28 23.05.2019

Стефанчук про перші завдання президентства Зеленського: Реформа АП, аудит держави, скасування недоторканності

2 хв читати
Стефанчук про перші завдання президентства Зеленського: Реформа АП, аудит держави, скасування недоторканності

Представник президента Володимира Зеленського в Верховній Раді Руслан Стефанчук називає реформу адміністрації президента серед першочергових завдань, що стоять перед главою держави.

"Це будуть ... концептуальні речі, які стосуватимуться безпосередньо посади президента - реформа адміністрації, запуск аудиту держави (ми хочемо зрозуміти, в якому стані держава знаходиться), низка речей, які пов'язані з законопроектами - скасуванням недоторканності. Адміністрація президента має перестати бути паралельним урядом і обмежитись трьома функціями - канцелярія, аналітичний центр, який буде напрацьовувати нові ідеї і програми, і контроль над рішеннями президента", - сказав Стефанчук в інтерв'ю виданню "Лівий берег", опублікованому в середу, відповідаючи на питання щодо планів на перші 100 днів президентства Зеленського.

Він також наголосив на необхідності провести перепис населення в Україні, оскільки без цього неможливо провести жодну реформу. "Сьогодні обговорюють кількість депутатів: 450 - це багато чи мало. Є європейські норми представництва. Коли нас було 52 млн, то було досить, а коли ми після перепису населення побачимо, що нас 30 млн, то для чого нам 450 депутатів? Тоді ми можемо говорити, що норми уявлення порушені і кількість народних депутатів треба переглянути", - зазначив представник Зеленського.

На запитання про очікування населення - зниження тарифів, зняття депутатської недоторканності, розслідування резонансних злочинів - Стефанчук заявив, що "будемо виходити з повноважень президента".

"Коли ми говоримо про зниження тарифів, ми повинні розуміти, що з 1 липня нас чекає зовсім інша система відносин в енергетичній сфері. Коли ми говоримо про питання зняття депутатської недоторканності, то тут ми можемо активно діяти, тому що у нас вже є законопроекти, які ми готові представити в Раду", - сказав він.

"Що стосується розслідувань, то ми можемо впливати настільки, наскільки ми можемо змінити кадрову політику на рівні тих органів, які може здійснити президент. Але для призначення керівників СБУ і ГПУ потрібно узгодження Верховної Ради", - зазначив Стефанчук.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА