19:29 04.06.2018

Сенцов погодився на зустріч з архієпископом УПЦ-КП Климентом, який приїхав до нього до колонії

2 хв читати
Сенцов погодився на зустріч з архієпископом УПЦ-КП Климентом, який приїхав до нього до колонії

Український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ, який оголосив 14 травня голодування, погодився на зустріч з архієпископом Сімферопольським і Кримським Климентом, який прибув до нього до колонії суворого режиму (Ямало-Ненецький автономний округ, РФ), повідомила його сестра Наталя Каплан.

"Підсумок. Олег все-таки погодився на зустріч з Климентом", - написала Н.Каплан на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Раніше вона повідомила, що її брат відмовився від зустрічі з атеїстичних переконань. "До Олега в Лабитнангі приїхав архієпископ Климент... Але ми домовлялися, що перед приїздом я запитаю у Олега, чи хоче він цієї зустрічі. Все-таки Олег не є прибічником релігії, причому жодної. Питається, навіщо потрібні були ці домовленості? Загалом, Олег категорично відмовився", - написала Н.Каплан на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Як повідомлялося, 1 червня глава Української православної церкви Київського патріархату УПЦ- КП), патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет підписав лист до начальника колонії "Білий ведмідь" міста Лабитнангі в РФ, де утримується О.Сенцов, про надання можливості архієпископу Клименту (Кущу) відвідати ув'язненого для виконання пастирських обов'язків. Пізніше в УПЦ-КП поінформували, що архієпископ Климент відбув до місця утримання О.Сенцова, отримавши відповідне благословення патріарха Філарета.

У серпні 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону (РФ) засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у створенні на території півострова терористичного співтовариства.

О.Сенцов відбуває покарання в колонії суворого режиму в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (РФ), більш відомої як "Білий ведмідь".

16 травня О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити усіх українців, які утримуються в РФ та анексованому Криму.

28 травня Управління ФСВП в Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомило, що О.Сенцов дав згоду на "підтримувальну терапію" і перебуває під динамічним наглядом медичних працівників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив із членами Палати представників США посилення української ППО додатковими системами та ракетами

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти нарощують темпи атак на Сіверському та Курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

Кількість жертв ворожого ракетного удару по Харкову, завданого 31 травня, зросла до дев’яти - прокуратура

Україна зацікавлена в розвитку відносин з Асоціацією держав Південно-Східної Азії - зустріч Зеленського з президентом Індонезії

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА