Доступність посилання

ТОП новини

Група сенаторів США представила нові санкції проти Росії


Востаннє США у червні запроваджували санкції щодо представників Росії
Востаннє США у червні запроваджували санкції щодо представників Росії

Група сенаторів США представила пакет заходів, спрямованих на «захист американської безпеки від агресії Кремлі», включаючи нові фінансові санкції та «сильну підтримку» для НАТО.

Це вже четвертий законопроект, який є в Конгресі, з метою покарати Росію за її втручання у вибори в США, агресію в Україні та Сирії та іншу «згубну» діяльність.

«Санкції не можуть стримати Росію від втручання в майбутні вибори 2018 року», – заявив сенатор-республіканець Ліндсі Ґрем.

«Наша мета – змінити статус-кво і застосувати санкції та інші заходи проти Росії Путіна, поки він не припинить втручання у виборчий процес США, призупинить кібератаки на інфраструктуру США, виведе Росію з України та припинить спроби створити хаос у Сирії», – сказав він.

Згідно із заявою, зробленою сенаторами, нові санкції будуть спрямовані на «політичних діячів, олігархів, членів сім'ї та інших осіб, які сприяють незаконній та корупційній діяльності, прямо чи опосередковано, від імені Володимира Путіна».

Законопроект також передбачає зібрання звіту про особистий капітал і активи Путіна.

Читайте також – Новий удар США по Росії: що відомо про санкції проти олігархів із оточення Путіна

У червні Міністерство фінансів США запровадило нові санкції проти трьох громадян Росії і п’яти російських компаній, підозрюваних у причетності до «шкідливої кібердіяльності». У квітні США запровадили санкції щодо низки російських бізнесменів.

XS
SM
MD
LG