НБУ прокоментував ситуацію за депозитними ставками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ прокоментував ситуацію за депозитними ставками

Кредит&Депозит
8050
У Національному банку України вважають, що, через відтік грошей українців з банківської системи після початку карантину, банки призупинили зниження ставок за депозитами.
Про це йдеться у щотижневому огляді банківської системи Нацбанку.
«У першій декаді березня відбувся злам тренду зростання строкових гривневих та валютних депозитів. Від пікових значень строкові гривневі кошти населення зменшилися на 2.5%, а валютні (у доларовому еквіваленті) — на 4.0%. Проте темпи відпливу були значно нижчими, ніж у перші дні криз 2008 та 2014 років», — йдеться у звіті.
Однак вже у квітні відтік грошей українців з банків припинився, а обсяги депозитів у банківській системі зріс на 1,4%. Валютні вклади продовжують знижуватися.
НБУ прокоментував ситуацію за депозитними ставками
«Зниження вартості строкових гривневих вкладів, яке тривало з грудня 2019 року з середини березня загальмувало, відображаючи невпевненість вкладників», — йдеться у звіті НБУ.
Нацбанк зазначає, що наразі найбільші українські банки, попри незначний відтік коштів клієнтів, повністю платоспроможні та здатні впоратися з кризовим відтоком коштів клієнтів у найближчі 30 днів.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас