19:59 22.04.2020

ДСНС продовжує гасіння локалізованих лісових пожеж у Київській і Житомирській областях

2 хв читати
ДСНС продовжує гасіння локалізованих лісових пожеж у Київській і Житомирській областях

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) продовжує ліквідацію лісових пожеж у Житомирській і Київській областях.

У Житомирській області станом на 18:00 22 квітня надається допомога працівникам лісгоспів на території ДП "Овруцьке ЛГ", "Овруцьке СЛГ", "Словечанське ЛГ" з гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, пнів і деревини, повідомляє прес-служба ДСНС у Facebook.

"21 квітня пожежу лісової підстилки на території Виступовицького лісництва локалізовано. Тривають роботи з гасіння окремих осередків тління трав'яного настилу, пеньків та деревини всередині локалізованих ділянок", - зазначається в повідомленні.

До гасіння залучено 765 осіб та 119 одиниць техніки, з них від ДСНС 157 людей особового складу та 39 одиниць техніки.

У Київській області тривають роботи в чорнобильській зоні.

"Станом на 18:00 22 квітня у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділи ДСНС надають допомогу ДАЗВ у гасінні пожеж на території Луб`янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Основні зусилля спрямовані на локалізацію трьох осередків (с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та торф’яника в осередках, пройдених вогнем", - повідомляють рятувальники.

Для обладнання протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС і сім шляхопрокладачів Збройних сил України. Тривають роботи зі створення мінералізованих смуг.

Загрози об'єкту "Укриття", сховищу радіаційних відходів та іншим критичним об'єктам зони відчуження немає.

До гасіння залучені 1202 людини та 288 одиниць техніки, з них від ДСНС 1070 людей особового складу та 242 одиниці техніки, зокрема чотири вертольоти та два літаки Ан-32П, які 22 квітня в Києві здійснили 116 скидів - 268 тонн води.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА