12:31 21.11.2019

Bolt запускає в Україні прокат електросамокатів

3 хв читати
Bolt запускає в Україні прокат електросамокатів

Сервіс замовлення таксі Bolt (раніше - Taxify) запускає в Україні послугу прокату електросамокатів, до весни 2020 року сервіс буде доступний у тестовому режимі в інноваційному парку UNIT.City.

Про це повідомив регіональний менеджер Bolt в Україні Тарас Потічний під час презентації нової послуги у Києві у четвер.

"Ми першими в Україні запускаємо послугу, яка має попит у багатьох містах світу. Я радий, що ми міняємо ринок, міняємо вигляд міста, роблячи його ще сучаснішим. Електросамокати справді вирішують безліч проблем. Часто трапляється, що пересуватися центром міста автомобілем досить складно, але проїхати декілька кілометрів електросамокатом можна легко, швидко і з задоволенням", - заявив Потічний.

Вартість користування електросамокатами у Києві буде оприлюднено після повноцінного офіційного запуску проекту.

У парку Bolt електросамокати Segway NineBolt ES4 із максимальною швидкістю 25 км/год і запасом ходу 45 км.

Для старту користування послугою необхідно знайти самокат, розблокувати його за допомогою QR-коду в додатку, доїхати до місця призначення та залишити у будь-якому зручному та безпечному місці. Послугою можуть користуватися лише особи, які досягли 18 років: під час реєстрації акаунта користувач повинен буде зазначити дату народження.

"У вартість оренди електричного самоката входитиме ціна розблокування та ціна за хвилину використання. Для випадків, коли їздити планується багато і похвилинна оплата невигідна для клієнта, Bolt встановить ціну за оренду самоката на весь день. Незалежно від того, скільки часу ви їздите містом, з вашої картки не буде списано більше за встановлену ціну", - пояснили в компанії.

Місця, де можна буде взяти самокат напрокат, розташовуватимуться в центрі міста, як правило, поблизу транспортних вузлів і найбільш відвідуваних точок. Подивитися, де розташовані найближчі локації самокатів, можна буде у тому самому додатку, що і для замовлення автомобіля.

Планується, що вечорами співробітники Bolt збиратимуть самокати містом і ставитимуть їх на зарядку, щоб наступного ранку їх можна було знайти на звичних локаціях.

"Ми пишаємося тим, що перший в Україні пункт прокату електросамокатів з'явився саме в UNIT.City. Це повністю відповідає нашій ідеї побудувати еко-френдлі "місто у місті", - зазначив СЕО UNIT.City Домінік Піоте.

Як повідомлялося, раніше Bolt запустив в Україні послугу кур'єрської доставки водієм.

Уперше Тaxify запустився в Києві в 2016 році за договором франчайзингу. В червні 2018 року компанія перезапустила проект у столиці з власною локальною командою, пообіцявши зайти і в інші великі міста України.

На початку березня 2019 року Тaxify провів ребрендинг, змінивши назву на Bolt.

Bolt - провідна європейська платформа для замовлення поїздок, заснована Маркусом Віллігом у 2013 році. Її інвестори - транснаціональний автомобілебудівний концерн Daimler, китайський конгломерат Didi Chuxing, європейський фонд Korelya Capital і співзасновник британської служби грошових переказів TransferWise Таавет Гінрікус.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

"Метінвест" у рамках "Сталевої мрії" представив проєкт відновлення мікрорайону в Бахмуті

Війна знищила близько 30% потенціалу українського агросектору, 20% сільгоспземель - під окупацією - Мінагрополітики

Дефіцит електроенергії зберігається більшу частину доби понеділка - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА