День фінансів: мінус 44% за газ, плюс до тарифів у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: мінус 44% за газ, плюс до тарифів у Києві

1232
Вівторок, 12 січня. Поки Кабмін вирішує, як зменшити платіжки за газ🔽,“Київтеплоенерго" підвищує тарифи на опалення і гарячу воду.🔼
«Сектор газу» і два варіанти від Кабміну. Прем’єр Денис Шмигаль заявив, що уряд розробив два підходи, які дозволять знизити тарифи на газ для населення. Перший — це формування тарифів на газ за формулою: ціна на європейських хабах «мінус» транспортування газу в Україну. Другий — посилення конкуренції на ринку.
День фінансів: мінус 44% за газ, плюс до тарифів у Києві
На думку Міненергетики, якщо обмежити ціну на газ для«вразливих» споживачів рівнем «хаб мінус» з додаванням певної граничної націнки постачальників і фіксувати таку ціну на рік, то це знизить ціну на 44%!
А поки що… «Київтеплоенерго» вже підняло тарифи на опалення і гарячу воду. Так, тариф на послугу з постачання теплової енергії для населення встановлено на рівні 1 616,48 грн за 1 Гкал. Це на 19,2% більше, ніж тариф, який діяв до цього часу (1 356,31 грн за 1 Гкал). Тариф на постачання гарячої води для населення встановлено на рівні 99,79 грн за 1 кубометр. Підвищення становить 16,1%.
«Фронт-офіси» для субсидій. Разом з тим змінюються і правила оформлення субсидій. З 1 січня 2021 року всі звернення за призначенням різних видів соціальної допомоги, пільг, субсидій та компенсацій громадяни повинні подавати через «фронт-офіси» територіальної громади, які в свою чергу забезпечують їх передачу до органів соціального захисту населення райдержадміністрацій. Відзначимо, що наразі в Україні субсидію отримують понад 3,1 млн домогосподарств.
Два держбанки на приватизацію. Як повідомила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова, 2021 року буде приватизовано два держбанки, першим з яких буде Укргазбанк. Ще наприкінці 2017 року IFC, Міністерство фінансів та Укргазбанк підписали меморандум про часткову приватизацію Укргазбанку. Закрити угоду можуть вже на початку 2021-го.
Тим часом депутати пропонують валютні кредити перерахувати у гривні за курсом на момент отримання. Як зазначають автори законопроєкту, це сприятиме мінімізації збитків громадян при виконанні своїх кредитних зобов’язань, а також збільшить довіру з боку населення до банків та інших фінансових установ.
Свідоцтва про вакцинацію в Україні. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Україна розглядає можливість введення міжнародних свідоцтв про проведення COVID-вакцинації, але поки що питання запровадження імунних паспортів в Україні не стоїть.
«ВзаємоДія» з державою. В Україні створять національну платформу електронної демократії «ВзаємоДія», на якій будуть зібрані різні інструменти, сервіси та можливості залучення громадян до процесу ухвалення рішень та отримання інформації. Перший функціонал на платформі буде доступний вже навесні 2021 року, а повний — в 2023 році.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас